Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Člani DU Vrhnika na kopanju v Strunjanu

Tretji ponedeljek v mesecu je rezerviran pri DU Vrhnika za kopanje v termah. Običajno se kopamo v Šmarjeških toplica. Meseca junija in septembra pa se podajamo na morje. V juniju se lahko kopamo tudi v morju, če temperature dopuščajo in enako je tudi v septembru, seveda večina članov se pa kopa v notranjem in zunanjem bazenu hotela Svoboda  Strunjan.

 

Odhod z avtobusom je bil danes, v ponedeljek 16. junija, ob 8.30 uri. Kar 38 navdušenih kopalcev se je zbralo. Zaželeli smo si tople morske vode in po dobri uri vožnje smo prispeli v hotel. Hitro smo se oblekli v kopalke, sledilo je obvezno tuširanje in že smo poskakali v bazen. Veseli smo bili, ker je v bazenu ravno potekalo razgibavanje pod strokovnim vodstvom. Dobro smo si razgibali naše že malo otrdele sklepe. Poleg bazena je tudi bife in si privoščili dopoldansko kavico. Ob 12.00 je spet sledila telovadba v vodi in spet smo to razgibavanje vzeli kar resno.

 

Kopanje naj bi trajalo približno tri ure in nato je sledil še sprehod ob morski obali s prijatelji. Sonce ja ta dan bolj slabo sijalo, navduševala pa nas je morska klima. Po sprehodu je sledilo dobro kosilo v hotelu.

 

Imeli smo še nekaj časa do odhoda avtobusa in nekateri so še izkoristili za sprehod po lepih stezicah do morja. Plaža je zelo lepo urejena in že čaka na novo sezono, ki je pred vrati. Veliko je cvetočih vrtnic ,  oleandri  in druge cvetoče grmovnice se bohotijo po parku. Razne okrasne trave krasijo parke.

 

Lepo se je imela naša druščina, zadovoljni smo bili z vsem, kar smo doživeli. Druženje in kopanje nas je spet napolnilo z novo energijo.  Sedaj sledi dva meseca počitka, jeseni v septembru pa se spet podamo na isti kraj.

Ob koncu želim veseli kopalni druščini lepe poletne počitnice in srečno !!

 

Zapisala in foto:  Šurca Fani

Oglejte si tudi