Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Barjani pod Krvavcem

Včasih ne gre vse po načrtih, toda nič za to. Vedno se najde alternativa, samo če je volja in si ljubitelj pohodov. Vreme včasih rado ponagaja, vendar nas ne ovira.

Naši vodniki se prilagajajo  in izbirajo prave, predvsem pa varne pohodniške poti. Za vse to lepo skrbijo naši vodniki Sonja,  Milan in Frenk ter seveda naša Metka, ki nas pridno obvešča o pohodih.

Zadnji četrtek v mesecu februarju 2016 smo se odpravili na Štefanjo goro (ni bilo po načrtu, zaradi vremena). To je privlačna pohodniška pot, ki pelje iz vasi Adergas proti Štefanji gori. Na vzpetini jugozahodno od naselij stoji cerkev sv. Štefana, sezidana leta 1805.

V  lepem in sončnem vremenu, kar pa ga mi nismo imeli, se vidijo po pripovedovanju našega vodnika, kar mu  seveda verjamemo, prisojna pobočja kamniških gora vse do Storžiča na zahodu.

Sama pot nas je vodila po gozdu, kjer smo med hojo občudovali prve spomladanske cvetlice. Imena videnega cvetja pa  zna slikovito opisati naš vodnik Milan. Te  cvetlice se ti kar same ponujajo, da jih utrgaš. Vendar so najlepše tam, kjer rastejo in so okras narave, ki se prebuja iz zimskega spanja.

 Ko vse to vidiš in slišiš, pozabiš na utrujenost, mokre in blatne poti, močno bitje srca… Človek je  poln energije in zadovoljstva.

 Ne pozabimo, da živimo v čudoviti naravi, ki nam ponuja veliko zanimivih pohodov . To je naša  prelepa Slovenija.

Opisala sem vam svoje  vtise. Zakaj? Zato, ker sem se letos priključila tej skupini,  mladi po srcu. Smo polni energije, kondicijsko dobro pripravljeni in dobrosrčni. Vesela sem, da sem del njih.

Zapisala: Emi Vinšek

Foto: Franci in Stane Kržmanc ter Andrej Verbič

GPS zapis: Franci Kržmanc

Oglejte si tudi