Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Zbirali nevarne odpadke

Vrhnika, 20. april – Pred staro osnovno šolo na Vrhniki je potekalo tradicionalno spomladansko zbiranje nevarnih odpadkov, ki je bilo letos v segmentu odpadne elektronske opreme še nekoliko pestrejše kot običajno.
Kot vam je verjetno že znano, je Zeos, podjetje, ki zbira odpadno elektroniko, na Vrhniki postavilo šest zabojnikov za zbiranje tovrstne opreme, veliko pozornosti pa namenja tudi osveščanju prebivalstva. Tako so se lahko občani fotografirali s posebnim avtomatom, ki jim je fotografijo samodejno poslal v njihov elektronski predal, odgovarjali na anketo in si prislužili majico ter se družili z njihovo maskoto - Ecijem.

A več kot elektronsko opremo so občani prinašali »klasične nevarne odpadke«, kot so baterije, sijalke, olja, barve, akumulatorje… Janez Kogovšek iz Komunalnega podjetja Vrhnika je pojasnil, da zberejo vsako leto več odpadkov, kar kaže na večje osveščenost občanov. »Moram kar pohvaliti občane, da nam prinašajo vedno več jedilnih olj, ki so prej verjetno končali v odtoku. Zbrane odpadke predamo podjetju Kemis, ki se nahaja tih ob upravni stavbi komunale.« Če ste akcijo slučajno zamudili, lahko odpadke še vedno prinesete v Zbirni center na komunali. Za ilustracijo v kakšni potrošniški družbi živimo: vsak mesec zberejo za 200 litrski sod samo baterijskih vložkov.

 

Gašper Tominc, foto: GT 

Oglejte si tudi