Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
0°C
-2°C
Deli

Zaključek 33. tekmovanja za čiste zobe

Preventivno naravnan program Tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki ga že leta dolgo strokovno in organizacijsko vodi Stomatološka sekcija Slovenskega zdravniškega društva, je bil letos zaključen z osrednjo prireditvijo 26. maja v Dvorani Tivoli.

Z nami so praznovali direktor ZD Vrhnika gospod Roman Strgar, direktor ZD Ljubljana, gospod Rudi Dolšak, prof.dr. Vito Vrbič, nekdanji koordinator za zobozdravstvo pri Ministrstvu za zdravje in celotna garnitura našega generalnega sponzorja Glaxo Smith Kline,ter seveda cca 3000 glava množica otrok, tudi iz naših treh občin.

Vestno sledimo opravljenemu delu, saj šolarji tekmujejo praktično v skoraj vseh slovenskih osnovnih šolah - vsi od 1. do vključno 5.razreda, ponekod jim je uspelo motivirati tudi šolarje do zaključenega 9.razreda.Delo je utečeno, saj že vsa leta učimo otroke pomena pravilne in zadostne ustne higiene, to preverjamo z obliko tekmovanja, beležimo dosežene rezultate in končno evaluiramo opravljeno delo.Tako je tekmovanje je v šolskem letu 2015/2016 uspešno zaključilo 732 osnovnih šol RS, med njimi prav vse šole in zavodi z nižjim izobrazbenim standardom za otroke s posebnimi potrebami.

Na našem koncu tako tekmujejo vse osnovne šole…OŠ Ivana Cankarja in OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki, OŠ dr. Ivana Korošca v Borovnici ter OŠ Log-Dragomer, prav tako pa so k projektu pridruženi VVO-župnijski vrtec Vrhnika in VVO-vrtec Borovnica. Preventivna sestra ga. Zdenka Suhadolnik je tako leteča po vseh lokacijah

Zmagovalcem in njihovim učiteljem smo pripravili zaključno prireditev, ki jim bo zagotovo ostala v lepem spominu. Otroci so uživali v drznih akrobacijah skupine Dunk Kings, se zavrteli po parketu Tivolske dvorane ob zvokih in motivaciji vodje skupine Čuki ter se slikali z maskotami generalnega sponzorja, saj so se pomešale med otroke, tudi tiste gibalno ovirane in jim dodatno polepšale dan.Do zadnjega kotička polna dvorana Tivoli je pokala po šivih. Seveda so zmagovalci vsi sodelujoči, a brez razglasitve najboljših med najboljšimi le ne gre.

Letos so se z lovoriko NAJ razreda Slovenije ovenčali učenci 4.b razreda OŠ Kette Murn iz Ljubljane, t. j. šole, kjer se je tekmovanje pred desetletji tudi pričelo. Razredničarka zmagovalnega razreda je Barbara Topolovec Klanke.

Neizmerno smo hvaležni farmacevtski firmi GSK, ki je nagradila vseh 17.000 šolarjev iz zmagovalnih razredov tekmujočih šol Slovenije ter posebej še najboljši razred Slovenije in vseh 9 regijskih zmagovalcev. Tudi brez velike naklonjenosti ZD Ljubljana, ki z vsakoletnim uspešnim konkuriranjem na natečaju MOL-a, bi bilo tekmovanje močno osiromašeno! Tudi Interspar Slovenija je dodal k nagradam zmagovalcev uporabne lončke.

Vsem skupaj in vsakemu posebej iskrena hvala v imenu otrok, ki si to zaslužijo!

Jeseni pričenjamo 34. tekmovanje po vrsti. Zadovoljstvo otrok z manj zobne gnilobe je naša prioriteta in naša nagrada, zato vztrajamo. In za konec – morda ob okrogli obletnici čez 2 leti predstavimo svojo himno!

 

Vodja Tekmovanja Matej Leskošek, dr.dent.med. ZD Vrhnika

član IO Stomatološke sekcije SZD

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!