Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Z ministrom podpisali pogodbo o najemu strelišča in igrišča

Vrhnika, 19. december – Danes nekaj čez dvanajsto uro je bilo v sejni sobi občine še posebej slovesno, kajti na obisku se je mudil obrambni minister Roman Jakič. Razlog za tako visok obisk je bil podpis pogodbe o brezplačnem najemu strelišča in športnega igrišča v bivši vojašnici na Stari Vrhniki, ki ga bodo lahko po novem uporabljala vrhniška športna društva.
Gre za pogodbo o najemu športnega parka za 2 leti, kjer sta bila poleg ministra podpisnika še župan Stojan Jakin in direktor Zavoda Ivana Cankarja VrhnikaBoštjan Koprivec ter za pogodbo o brezplačnem najemu strelišča za pet let, kjer sta se podpisala Bojan Lampreht iz Strelskega društva Vrhnika in Aleksander Pavlin iz ŠD VLR Vilijem. Oba objekta so imeli športniki oziroma občina v najemu že leto dni, zato je bil podpis tokratnih pogodb pravzaprav njihovo terminsko podaljšanje.

Kot je dejal minister Jakič, je podpis pogodb rezultat zadnjega sestanka iz oktobra in nadaljnjih usklajevanj med vpletenimi stranmi. Pogodbi govorita o brezplačnem najemu, najemniki se zavežejo h kritju obratovalnih stroškov in vzdrževanju objektov. Resda sta pogodbi časovno omejeni, a minister je dejal, da zaenkrat ne vidi problemov, da ju po preteku ne bi podaljšali. »Kot ljubitelj športa sem izredno vesel, da bodo objekti dobili novo namembnost, s programi namenjenim športu in mladim,« je zaključil svojo izjavo za javnost minister Jakič.

Župan Stojan Jakin meni, da je to korak h krepitvi športne dejavnosti na Vrhniki, še posebej v senci dejstva, da po njegovih besedah občina spada med tiste lokalne skupnosti v Sloveniji, ki za tovrstno dejavnost ne namenijo največ denarja, »… a si v danih okoliščinah žal ne moremo več privoščiti.« Po mnenju direktorja ZIC-a Boštjana Koprivca je to velik obliž na rano v športu, kajti športne dejavnosti so na vrhniškem dobro razvite, šepa pa razpoložljivost prostorskih pogojev za izvajanje teh dejavnosti.

V letu dni so se tako lokostrelci kot strelci že lotili obnove prostorov. Prvi računajo, da se bodo vanje preselili še pred pomladjo, lokostrelci pa od 11. novembra v njih že pridno vadijo. Po besedah Pavlina, je to velika dobrobit za njihovo dejavnost, kajti po novem se jim odpirajo povsem nove vadbene dimenzije. »Prej smo bili močno odvisni od terminov, po novem lahko vadimo tako rekoč kadar hočemo. Izvesti moramo še nekaj manjših posegov, kot na primer položitev parketa in podobno, kar pa ni bistvenega. Lahko z veseljem rečem, da nobeno društvo v Sloveniji ne razpolaga s tovrstno dvorano.« Tudi na športnem igrišču so se v tekočem letu že zgodile spremembe. Vrhniški teniški klub je tam postavil novo teniško igrišče, ki bo v uporabi najverjetneje v letu 2014. Sicer pa bo celoten kompleks športnega igrišča pod ključem, kar je med drugim tudi želja vojske.

 

Gašper Tominc, foto: GT in arhiv ŠD VLR Vilijem

Oglejte si tudi