Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Steklena embalaža

Stekleno embalažo odložite v zabojnik z napisom STEKLO. Vanj je dovoljeno odlagati samo steklenice, kozarce in stekleno embalažo. Ta mora biti prazna.
Pokrovčke in zamaške morate odstraniti. Stekleno embalažo, zbrano na ekoloških otokih oz. v zbiralnicah in v Zbirnem centru Vrhnika, oddajamo prevzemniku (CRO Vrhnika, d.o.o.), ki je pogodbeni prevzemnik  družb za ravnanje z odpadno embalažo. Vse zbrane količine oddajamo brezplačno, tako, kot je to določilo Ministrstvo za okolje in prostor. (Leta 2013 ste občani občin Borovnica, Log - Dragomer in Vrhnika na ekoloških otokih oz. v zbirnem centru odložili 375 ton steklene embalaže ali 16 kg/občana. V strukturi odpadkov je imela lani 4,79-odstotni delež. Letos smo v devetih mesecih zbrali že 254 ton steklene embalaže.)

Opomba: Steklena embalaža ne sme biti pomešana z drugimi vrstami stekla. V zabojnik za steklo je prepovedano odlagati okensko, avtomobilsko in drugo ravno steklo, ogledala, kristalno in ekransko steklo, steklo svetil (steklo neonskih, halogenskih in žarilnih žarnic, steklene senčnike svetil), pleksisteklo, karbonsko steklo in druge vrste stekla iz umetnih mas, laboratorijsko in drugo ognjevarno steklo, keramiko … Te vrste stekla odložite po navodilu sprejemalca odpadkov na Zbirnem centru Vrhnika.


Ravno steklo

Ravno steklo so: okenska in vratna stekla, steklo akvarijev in drugo ravno steklo. Zbiramo ga v 5-kubičnem zabojniku v Zbirnem centru Vrhnika. Količine, zbrane v zbirnem centru oddajamo prevzemniku brezplačno.

(Leta 2013 ste občani v občinah Borovnica, Log - Dragomer in Vrhnika v zbirnem centru odložili 35 ton ravnega stekla ali 1,46 kg/občana; letos smo v devetih mesecih zbrali že 29 ton ravnega stekla.)


Oglejte si tudi