Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
1°C
-1°C
SRE.
-2°C
-3°C
Deli

Odgovornost?

Ne morem več gledati in poslušati razlage in trditve odgovornih, da je bila na Vrhniki v zvezi s požarom v Kemisu nesreča, ki se pač zgodi. Kot pravnik za notranje zadeve razumem domnevo nedolžnosti , vendar menim, da bi odgovorni lahko razlagali o nesreči in odgovarjali na vprašanja le izza rešetk z lisicami na rokah.

 

Res je, imamo subjektivno in objektivno odgovornost, vendar se za objektivno odgovornostjo skrivajo tudi subjekti. Sedaj iščemo stare posnetke in obtožujemo vse povprek, kdo bi bil vse odgovoren za katastrofo  Kemisa in obračamo in komponiramo besede, ki bi nam bile všečne. Hočemo kri.

Kakorkoli, vsaka zgodba se nekje začne. Začela se je z nakupom zemljišča. Kemis je bil zgrajen na območju, ki se ji reče Natura 2000, kjer veljajo poostreni naravovarstveni pogoji. Kako se je pojavil Kemis na tem območju  kot neposredni sosed Komunalnemu podjetju si lahko samo mislimo.

V petek smo imeli Vrhničani v Cankarjevem domu od predstavnikov odgovornih institucij predavanje iz kemije na temo posledice požara v Kemisu. Odgovor ali je solata na mojem vrtu kontaminirana nisem dobil.

Je Vrhnika  v zadnjem obdobju vse večja žrtev države in pokvarjenega kapitala ali celo smetarske mafije kot namiguje nepovezani poslanec dr.Dobovšek.?

Kot občinski svetnik sprejemam odgovornost, da sem leta 2015 pokimal za nekakšno razširitev Kemisa, ki naj bi pomenila še varnejše od varnega zbiranja kot sedaj vidimo vsemogočih nevarnih odpadkov. Večina svetnikov nismo prisluhmili peščici svetnikov,posebno Daniju Cukjatiju, ki je resno opozoril na zelo resno nevarnost, ki preži v Kemisu.Direktor Kemisa in župan sta prepričala večino svetnikov, da je podjetje  Kemis najbolj varno od varnega.

Je bil to direktni nateg svetnikov ali že prej celotne države, ki je izdala vse vrste dovoljenj za obratovanje slovenskega Črnobila, se sprašujem.

Osebno menim, da se bo moral v dogajanje neposredno vključiti tudi Nadzorni odbor občine Vrhnike in podati svoje mnenje kako je prišlo do raznih  občinskih soglasij, saj ima za to krajevno in stvarno pristojnost.

 

 

Vid Drašček, Vrhnika, svetnik

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij