Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Na Vrhniki se je začel Veseli december

Vrhnika, 29. november - Čeprav se tehnično gledano december še ni začel, se je Cankarjevo mesto že pridružilo tistimi slovenskim krajem, ki začeli odštevati do novega leta. Letošnji veseli december bo na Vrhniki še bolj pester, kot pretekla leta, kajti Zavod Ivana Cankarja je v sodelovanju z občino in sponzorji pripravil zanimiv enomesečni program.
Posebnost letošnjega Veselega decembra je v tem, da prvič poteka v športnem parku, kjer je postavljen velik šotor, ki zagotavlja izvedbo programa v vsakem vremenu. Druga velika novost je drsališče, ki so si ga Vrhničani tako želeli. "Končno nam ne bo potrebno več hoditi v Ljubljano ali kam drugam na drsanje," je menila Vrhničanka Anita in napol v šali dodala, da Cankarjevemu mestu sedaj manjka samo še bazen. Da bo drsališče dobro sprejeto, je bilo videti že na dan odprtja, kar zgovorno dokazuje dolga vrsta pred hišico, kjer poteka izposoja drsalk. Mimogrede: drsanje je brezplačno, če pa nimate drsalk, si te lahko za simbolično ceno izposodite na licu mesta. Tretja večja novost letošnjega praznovanja pa so lučke: prizorišče je prazničnemu času primerno okrašeno tako z lučkami kot z zelenjem. Župan Daniel Cukjati, ki je na odprtju skupaj s publiko odšteval prižig lučk pravi, da je to šele začetek in da si lahko občani v prihodnjih letih obetajo še več lučk: "Da bodo občani in gostje iz drugih krajev, ko se bodo zapeljali skozi Vrhniko, dobili občutek prazničnega mesta in s tem dobrega počutja." Slovesno odprtje z uro dolgim programom so popestrili otroški pevski zbor Kuštravci, člani  Pihalne godbe Vrhnika, ognjena skupina Čupakabra in letos prvič še shod parkeljnov iz Stare Vrhnike in Vrhnike (Vrhniški krampusi). Organizator se poigrava z idejo, da bi shod mogoče nekoč postal kaj večjega, morebiti celo samostojen dogodek. Večer se je sklenil s sejemsko ponubo (Miklavžev sejem) ter kuhanim vinom. 

Do konca decembra se bo zvrstilo še veliko dogodkov, primernih za odrasle in otroke, zadnji vrhunec pa bo zagotovo silvestrovanje na prostem, kjer bo letos za dobro vzdušje skrbel Marko Vozelj z Mojstri. 

 

Oglejte si tudi