Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Dobrodelno srečanje za ljubitelje živali

Petek, 30.8., kljub napovedanim nevihtam lep, sončen dan, temperatura ravno pravšnja. Zbralo se je mnogo srčnih ljudi in njihovih štirinožnih prijateljev. Idilično okolje in čudovita bitja. Pravljično.
V Starem malnu se je odvijalo dobrodelno srečanje za ljubitelje živali, ki ga je organiziralo Društvo za zaščito živali Vrhnika. Namen srečanja je bil predstavitev novo ustanovljenega društva, pridobivanje novih članov in zbiranje sredstev za oskrbo in pomoč živalim v stiski v naši občini in njeni okolici. Zbrana sredstva iz srečelova bodo namenili pokritju že nastalih veterinarskih stroškov za vse živali, ki so že v začasnih domovih pod okriljem društva.

Videti je bilo, da je v dogodek vloženo veliko dela. Vendar so nasmejani obrazi poplačali ves trud.

V kotlu se je kuhal veganski pasulj, daleč okoli je dišalo po njem. Za vsejedce so bile posebaj skuhane klobase. Pridne roke prostovoljcev pa so spekle tudi ogromno različnih vrst domačih, sladkih pregreh. Na voljo je bilo l tudi veliko različne pijače. Nihče ni ostal ne žejen, ne lačen. V oči so padli prav prisrčni ceniki hrane in pijače. Cena je bila namreč enotna: "kolikor daš, daš :)"

Dogodka so se udeležili tudi kosmatinčki. Tudi za njihove želodčke je bilo poskrbljeno s kvalitetno hrano in priboljški . Poleg ljubkih pasjih obiskovalcev, so se dogodka udeležili tudi štirje čudoviti mačkoni pasme Maine Coon. Vse živali so bile zvezde tistega dne.

Društvo je pripravilo izredno bogat srečelov. Imeli so predstavitveni in izobraževalni kotiček, kjer so predstavili svoje poslanstvo in povdarili pomembnost odgovornega skrbništva živali. Tudi otroci so imeli rezervirano svoje mesto, kjer so nadobudno barvali pobarvanke in dobili kakšno sladkarijo. 

Prostovoljci so bili izredno veseli in počaščeni, da so lahko spoznali in stisnili roke dobrosrčnim podpornikom, posameznikom in predstavnikom drugih društev

Ob tej priložnosti bi se radi še enkrat zahvalili vsem donatorjem, ki so omogočili ta čudovit dogodek ter vsem obiskovalcem, ki so društvo podprli s prisotnostjo in srčnostjo. V svoje vrste vabijo tudi vse, ki jim ni vseeno za živali, več, kot bo članov, več možnosti za izboljšanje te problematike bo tudi v naši občini. 

Ozračje je res pokalo od pozitivne energije, zato upajo, da bo dogodek postal tradicija.

Oglejte si tudi