Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zbrali dobrega tisočaka

Vrhnika, 14. april – Šolski sklad OŠ Ivana Cankarja Vrhnika je v osrednjem kulturnem hramu občine organiziral glasbeno-plesno prireditev dobrodelnega značaja. Zbrali so 1225 evrov.
Šole s svojim proračun že zdavnaj ne morejo pokriti vseh potreb, ki jih učenci izkazujejo s svojimi potenciali, pa tudi nekateri učenci oziroma njihovi starši ne zmorejo vseh finančnih bremen, ki jih zahteva šolski sistem. V takem primeru vskoči na pomoč šolski sklad, ki večino sredstev nabere iz naslova prostovoljnih prispevkov in donacij. Na tokratni prireditvi so zbrali za dobrega tisočaka prostovoljnih prispevkov, s čimer je bila zadovoljna tudi ravnateljica šole Polonce Šurca Gerdina. Pojasnila je, kam bodo namenili zbrana sredstva: »Namen sklada je zbiranje sredstev za izboljšanje kvalitete pouka in izvenšolskih dejavnosti, za nakup opreme in pripomočkov za pouk, ki omogočajo nadstandardni pouk, ter za izboljšanje življenja na šoli nasploh. Vzpodbujali bomo tudi dejavnosti, ki razvijajo ustvarjalnost, omogočajo nadarjenim, da razvijajo svoje talente; socialno šibkim učencem pa bomo pomagali pri sofinanciranju dejavnosti, za katere morajo del denarja prispevati starši.« Del sredstev so ta dan lahko prispevali tudi občinski svetniki, ki so tedaj zasedali na seji, saj jim je predsednik sklada Boštjan Koprivec poslal prošnjo, da se odpovedo delu sejnine v korist šolskega sklada. 

Dobro uro dolg program, ki je nastal pod taktirko Joži Gruden Ciber, so oblikovali učenci – s plesom, petjem, glasbo ali dramskimi vložki, prireditev je povezovala televizijka in nekdanja učenka omenjene šole Maja Sodja.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi