Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Vsak dan nekaj novega

Decembrski čas je čas pričakovanja, veselja in le-tega v Župnijskem vrtcu tudi letos ni manjkalo. Kljub temu, da vrtec zaradi zdravstvenih razmer ni polno zaseden, smo po posameznih skupinah vseeno pričarali praznično vzdušje, ki pritiče mesecu decembru.

Vsak dan je prinesel nekaj novega. Za to so poskrbele ovčka Lili, Osel Gilbi, Krava Manca in petelin Koko. Te štiri domače živali so bile namreč glavne junakinje adventne zgodbe, ki smo jo spremljali vse do Božiča. Vsaka izmed njih se je odpravila na potovanje, saj so želele poiskati hlevček, ki so ga videle v sanjah. Na poti do cilja so se jim dogajale res razburljive reči in vsak dan znova so otroci komaj čakali nadaljevanje. Vsakodnevno smo tudi prižigali svečke na adventnem venčku, prepevali in veliko ustvarjali. Iz papirja, barv, lepila in bleščic so nastajali različni okraski s katerimi smo okrasili igralnice in avlo vrtca. Otroci so svojo ustvarjalnost lahko izrazili tudi pri izdelavi voščilnic. Izdelali smo jih toliko, da smo jih nekaj poslali tudi tistim družinam, katerih otroci trenutno ne obiskujejo vrtca. Predpraznično vzdušje smo pričarali še z lučkami, božično glasbo in vonjem po sveže pečenih medenjakih. Za finale pa smo postavili še jaslice.

Ne smem pa pozabiti napisati, da se je v našem vrtcu zgodilo še nekaj novega. Za to pa so poskrbeli pridni delavci, ki so nam pripeljali in sestavili nove klopi  v garderobi. Prejšnje lesene so zamenjali z novimi, pisanimi, usnjenimi. Poleg je plastičen stolpič, ki spreminja barve. Ta je pa otrokom še posebno imeniten.

Nove stvari so vedno dobrodošle. Čeprav tudi s starimi ali ponavljajočimi se, ni popolnoma nič narobe. Nasprotno. Lahko so zelo dragocene.

V pričakovanju vsega novega, ki nam ga prinaša novo leto vam pošiljamo »star« pozdrav iz Župnijskega vrtca.

Oglejte si tudi