Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
33°C
20°C
JUTRI
34°C
18°C
10577

Vrtec Vrhnika na obisku pri predsedniku države, g. Borutu Pahorju

Vrtec Vrhnika je bil včeraj deležen posebne časti, saj smo z otroki in vzgojiteljicama iz Bevk dopoldan obiskali predsedniško palačo.

Super junaki iz enote Rosika, z mentorico Marijo Jereb, so sodelovali v natečaju Vseslovenski dan habitata 2019, ki je potekal v okviru Meseca prostora v organizaciji Centra arhitekture Slovenije in v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. Naši super junaki so ustvarili, po mnenju strokovne žirije, najlepšo sliko. Za nagrado smo prejeli voden ogled po Ljubljani s strani Centra arhitekture in sprejem v predsedniški palači. Po Ljubljani nas je vodila dr. Vesna Kamin Kajfež, ki je otrokom na prijazen način skozi zgodbe predstavila arhitekturne posebnosti starega dela Ljubljane. Po vodenem ogledu je sledila malica in nato težko pričakovan sprejem v predsedniški palači. Pridružili smo se posebnemu dogodku, saj je prav danes predsednik republike Borut Pahor vročil štiri priznanja jabolko navdiha. Za srčnost in dobrodelnost so priznanja  prejeli društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, Jaka Krebs, Miha Deželak in društvo Rdeči noski.

Ob tej priložnosti smo predsedniku države prenesli pozdrave z Vrhnike, še posebej toplo smo ga pozdravili v imenu vseh otrok in zaposlenih našega vrtca ter mu podarili okvirjeno zmagovalno sliko. Obljubil je, da bo od sedaj naprej slika krasila predsedniško palačo. Seveda je predsednik vsem zbranim otrokom podaril slasten sladoled in še nekaj drugih sladkih prigrizkov. Polni vtisov, dobre volje in navdušenja smo se vrnili nazaj na Vrhniko.

 

Anita Čretnik, ravnateljica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi