Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
1°C
-5°C
7600

MAJ V VRTCU

 

 

Zadnji dnevi aprila so bili beli, a ne zaradi cvetov šmarnic, temveč zaradi snega, ki je otrokom namenil še nekaj kratkih zimskih radosti.

Meseca maja pa si ne morem predstavljati brez šmarnic- pobožnosti Marji v čast. To poznajo povsod po svetu in tudi otroci v Župnijskem vrtcu Vrhnika. V avli vrtca nas že zjutraj pričaka kip fatimske Marije, ob njej pa sveže cvetje, ki ga prinašajo starši skupaj s svojimi otroki. Umetnost je rdeča nit prek katere bodo otroci ustvarjali (risali, modelirali, dramatizirali, fotografirali,...), izdelke pa razstavili ob Mariji, kar v avli vrtca.

Ko so žarki dodobra požgečkali prvi teden maja, so se otroci skupin Iskre in Plameni prepustili morskemu podnebju, saj so letovali na Debelem Rtiču, kjer so se z ladjico podali med valove, iskali skriti zaklad, spoznavali primorske rastline in vrtnarko, ni pa manjkalo vsakodnevnega kopanja v bazenu in igre na plaži. Pika na i, pa so bi večerni "žuri". Že prvi večer je bila "pižama party", pa "ples norih frizur" in vsekakor ni smel manjkati tudi "Rtič ima talent". Res jim ni bilo dolgčas.

Tako nam ne bo dolgčas v vrtcu, prav vse do konca meseca, saj nam je Teater iz Jesenic postregel s predstavo Trnuljčica in predstava Pes, mačka in miš v izvedbi staršev - lutkovni skupini Društva Nauportus viva in Turističnega društva Blagajana.

Ampak to še ni vse. Letos vrtec praznuje že četrt stoletja svojega obstoja. Začeli smo z majhno sobico otroškega smeha, zdaj pa imamo že 180 nasmejanih in dobrovoljnih otrok.

25. obletnico Župnijskega vrtca Vrhnika, bomo počastili z zahvalno sveto mašo v cerkvi Svetega Pavla in sicer, v sredo 25. maja ob 17.00 uri, kamor ste vsi prav lepo vabljeni. Obenem bo to tudi zaključek letošnjega šolskega leta za vse skupine našega vrtca. V 25. letih našega varstva otrok se najdejo tudi takšni, ki so postali uspešni. Eden izmed njih je tudi nekdanji varovanec, samouk na področju likovnega ustvarjanja g. Alen Beganović, kjer se bo z razstavo svojih izdelkov predstavil v Beli dvorani vrtca, prav tako v sredo 25. maja po sveti maši.

 

Lep pozdrav iz Župnijskega vrtca

Nina Šemrov

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!