Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Raziskovanje avstrijske Koroške

Končno je nastopil dan D! Jupiii… na Koroško gremo, da doživimo, kar smo celo leto raziskovali s pomočjo spleta in drugih gradiv. Prevzeli smo organizacijo, vsebino in vodenje našega dvodnevnega popotovanja. Skupine so pripravile določene naloge, ki smo jih nato skupaj izvedli.

V Minimundusu smo iskali najbolj znamenite stavbe s celega sveta in po skupinah poskusili rešiti zastavljene naloge. Zmaj in stare stavbe v Celovcu so nas že pri prvem ogledu spomnile na naše glavno mesto. Prav posebej pa nas je navdušil grad Ojstrovica, ki je zavarovan s 14 vrati. Vsaka vrata imajo svojo zgodbo, ki nas popelje v srednjeveške čase. Na vzpetini je tudi muzej zgodovinskega orožja. Na Gosposvetskem polju smo izvedeli, da na vojvodskem prestolu niso ustoličevali slovenskih knezov, ampak samo nemške po točno določenem postopku. Skupina deklet nam je pripravila odlično degustacijo koroškega sadnega kruha. V cerkvi Gospe Svete smo se počutili, kot da bi bili na romanju.

Vrba je lep in bogat kraj ob Vrbskem jezeru, kjer smo prenočevali v štirijezični osnovni šoli Ljudska šola Lipa ob Vrbi. Skupaj smo se družili z njihovimi učenci in zaposlenimi ter se preizkušali v uporabi slovenščine in tujih jezikov. Za gostoljubje se vsem iskreno zahvaljujemo.

Na vročo nedeljo smo se povzpeli na stolp nad Vrbskim jezerom in s ptičje perspektive občudovali lepote Koroške. Namesto stopnic ali dvigala smo se spustili po strmem toboganu. S pomočjo karte smo samostojno raziskovali Celovec in poslikali njegove glavne znamenitosti. Dan smo zaključili v adrenalinskem parku Čepa, kjer smo preizkušali svoje gibalne spretnosti in se spuščali po jeklenicah (zipline). Dih nam je najbolj zastal pri najdaljšem 300-metrskem spustu čez sotesko.

Jupiii … uspelo nam je!!!

Ekipa vedoželjnih učencev OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika

Oglejte si tudi