Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Drugošolci živimo zdravo

V sredini novembra se je pri drugošolcih vse vrtelo okoli zdravja. Obiskala nas je medicinska sestra iz vrhniškega zdravstvenega doma in nas naučila veliko pomembnih stvari, povezanih s skrbjo za zdravje. Spoznavali smo zdravo in uravnoteženo prehrano ter skrbeli za čistočo in telesno aktivnost.

Še vreme nam je billo naklonjeno in nas je razveseljevalo s prelepimi jesenskimi dnevi, ki so bili kot nalašč za gibanje na svežem zraku. V sredo smo pripravili dobro malico, primerna oblačila in obutev ter nekaj športnih pripomočkov, primernih za igro na prostem, in odšli na pohod na bližnji Štoržev grič. Pot ni bila pretežka, tako da nam je ostalo še veliko energije za igro in opazovanje okolice. Res je bilo veselo in kar prehitro smo se morali vrniti v šolo.

Naslednji dan pa smo si zavihali rokave, umili roke, nadeli predpasnike in pričeli rezati, sekljati, ribati in mešati. Kar sami smo si pripravili dva zdrava in zelo dobra namaza. Enim je bil bolj všeč tisti z zelišči, spet drugim tisti z zelenjavo. Vsi pa smo se najedli in spoznali, da je zdrava prehrana lahko tudi zelo dobra.

Drugošolci in učiteljice OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika

Oglejte si tudi