Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Medgeneracijska prireditev Z ljubeznijo v pomladne dni

Nekaj je v zraku.

Lepega. Nežnega.

Mimobežnega.

Nekaj je v zraku.

(T. Pavček)

 

Ta in še več Pavčkovih verzov je v ponedeljek, 25. 3. 2019, ob 18. uri odmevalo v Cankarjevem domu na Vrhniki, kjer so učenke in učenci OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika z mentoricami  in člani Društva upokojencev Vrhnika pripravili prireditev z naslovom “Z ljubeznijo v pomladne dni oziroma Pozdrav pomladi.”

Osmošolki Ana Petrič in Nina Muratagić sta dinamično povezovali prireditev, v kateri so se predstavile različne glasbene in literarne točke.

Prireditev je z znanima ljudskima skladbama otvoril otroški pevski zbor pod vodstvom gospe Lidije Lenarčič. Na klavirju jih je spremljala gospa Tamara Jerina.  V nadaljevanju se je predstavila še šolska folklorna skupina pod vodstvom gospe Tanje Zupan s plesnim in pevskim ljudskim izročilom koroških pokrajin. Ni pa manjkalo niti literarnih točk, saj sta se nam z recitacijama predstavili šestošolka Lucija Malovrh ter osmošolka Manuela Mokotar s prelepo pesmijo o ljubezni, ki jo je napisala sama. Gospa Breda Janjić iz Društva upokojencev Vrhnika pa je recitirala avtorsko pesem gospe Ivanke Petelin z naslovom Dih pomladi. Zbor Društva upokojencev Vrhnika pod vodstvom gospoda Jožeta Jesenovca se je najprej s pesmijo Ivana Malavašiča poklonil naši Vrhniki, v nadaljevanju pa razveseljeval še z nekaj čudovitimi pesmi.

Glasbeno literarne točke so se ves čas prepletale z duhovitimi pogovori in situacijami dramske skupinice, sestavljene iz babice, ki jo je zelo vživeto igrala gospa Katja Hvalica, dedka, ki ga je izvrstno predstavljal gospod Matjaž Žirovnik in vnukinj – vnetih osmošolk Zoje Vučko in Mance Malovrh. Razpravljali so o tem, kako se časi spreminjajo, kakšne igre so se igrali včasih in kakšne se igramo danes in kaj vse lahko podarimo našim mamicam za materinski dan.

Za konec sta prvošolki Lina Olas in Tinkara Buček zelo prisrčno recitirali pesmi o dedku in nas spomnili na to, kako pomembno je preživljati čas z našimi najbližjimi. Na recitacije, vodenje ter dramsko igro je učence skrbno pripravljala gospa Petra Žitko, ki je hkrati tudi koordinirala celotno prireditev.

 

Zapisala: Martina Fajdiga

Oglejte si tudi