Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Simbioz@ 2012

V tednu od 15. do 19. oktobra 2012 se je 5033 starejših na 300 lokacijah po celi Sloveniji s pomočjo 5254 računalnikov učilo osnov računalništva in mobilne telefonije.
Izobraževanja so potekala v knjižnicah, šolah in domovih za starejše. Sodelovalo je 3.250 prostovoljcev. Pobudnik in organizator projekta je bil tudi letos Zavod Ypsilon.


Na Vrhniki je projekt potekal na treh lokacijah: Osnovni šoli Antona Martina Slomška (OŠ AMŠ), Osnovni šoli Ivana Cankarja (OŠ IC) in v Cankarjevi knjižnici Vrhnika (CKV). Starejši so se prijavili na vseh 345 razpisanih prostih mest! Letos so se v knjižnici prijavili še dodatno s prenosnimi računalniki. V sredo popoldan jih je bilo kar 7, tako, da smo bili v »računalniškem« kotičku naše čitalnice kot »sardine v konzervi«.  Zelo me veseli, da se je letos za izobraževanje starejših odločilo za dobro tretjino več prostovoljcev kot lani.  Na Vrhniki je 71 prostovoljcev poučevalo 89 udeležencev.

Zahvale in pohvale

Letošnji prostovoljci: Matej Peteh, Andrej Vuk, Gregor Fras, Primož Trček, Branko Pongrac, Jelena Cvetković, Andrej Vuk, Apolonija Jerko, Tamara Jesenovec, Katja Pleško, Jan Strajnar, Mija Ribič, Jurij Cankar, Maruša Fras, Primož Verbič, Manca Grom, Matjaž Grom, Jan Hočevar, Barbara Ribič, Nebojša Živanović, Tjaž Krašnja, Petja Rus, Đuldina Oslić, Gregor Gajič, Marjeta Podlipec, Dino Purić, Jošt Cankar, Mojca Petrič, Tijan Štimec, Helena Žakelj, Jaka Carlevaris, Jure Carlevaris, Medeja Kogovšek, Jurij Šteblaj, Tia Robida, Živa Gabrovšek, Anja Jereb, Žiga Patačko Koderman, Žan Japelj, Tajra Abdaković, Jan Gomboc, Mark Rupar, Anja Molek, Marko Mrzlikar, Žan Skočir, Anže Celar, Alma Samardžič, Jernej Zupančič, David Kociper, Ellen Malovrh, Dženisa Šabić, Tilen Oblak, Lucija Lekšan, Jure Cankar, Nadia Solina, Anateja Popit, Tjaša Primožič, Jan Popit, Monika Kvaš, Jure Komat, Jakob Kužnik, Nejc Rom, Aljaž Kužnik, Aljaž Slavec, Žan Huber, Nejc Nagelj, Žiga Valentič, Mateja Bartol, Lidija Cvetković, Uršolina Horvat, Jelka Mihajlovska in Mario Antolović.

Še posebej bi rada izpostavila mentorje, ki so k sodelovanju povabili osnovnošolce: Apolonija Jerko (OŠ AMŠ), Branko Pongrac (OŠ AMŠ) in Primož Trček (OŠ IC). Jelena Cvetković je v Cankarjevi knjižnici vodila vseh deset delavnic, Jan Strajnar je v OŠ AMŠ vodil na vseh dopoldanskih delavnicah, na vseh popoldanskih pa je sodeloval kot pomočnik. Na vseh desetih izobraževanjih je sodeloval tudi Andrej Vuk. Najmlajši prostovoljec, ki se je preizkusil v vodenju delavnice je bil Tilen Oblak na OŠ IC.

Hvala mojim sodelavkam in sodelavcem: Ireni Petrovič, Zdenki Obal in Niku Nikolčiču, ker so pomagali pri prijavljanju udeležencev. Tamari Jesenovec in Katji Pleško, ki sta sodelovali na delavnicah. Našim uporabnikom in uporabnicam, ki ste razumeli in sprejeli omejeno uporabo računalnikov v tem tednu.

V tem tednu sta se dva udeleženca »pomladila«: Terezija Nikolčič in Peter Tratnik, obema še enkrat iskrene čestitke.

Suzana Potočnik, direktorica Cankarjeve knjižnice Vrhnika, Polonca Šurca Gerdina, ravnateljica OŠ IC in Darja Guzelj, ravnateljica OŠ AMŠ so omogočile, da se je na Vrhniki projekt odvijal na treh lokacijah. Zahvaljujem se jim za odprtost in  spodobujanje projekta v svojih zavodih/organizacijah. Hvala županu Občine Vrhnika, gospodu Stojanu Jakinu, ki je vse točke tudi osebno obiskal.

Hvala tudi vsem ostalim, ki ste sodelovali.

Sonja Žakelj

Lokalna koordinatorka pri projektu Simbioz@

Cankarjeva knjižnica Vrhnika

 

Lokalna sponzorja B.J. pub in gostilna Jurca sta poskrbela, da grla sodelujočih niso ostala suha, Računalniški servis Molek je sodelujočim podaril parkirne ure in žetone za nakupovalne vozičke. Za slastni zaključek projekta pa je poskrbela pizzerija Boter z odličnimi pizzami.

Oglejte si tudi