Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

SPAR VRHNIKA

Moj nakupovalni center je Mercator  Vrhnika, ker je tudi moj sosed. Že od vsega začetka nakupujem v Mercatorju. Je blizu doma, vzamem nakupovalni voziček ali se zapeljem z avtom. Imam tudi »Piko« kartico in potem plačam položnico enkrat mesečno, to se mi zdi zelo fajn. Enkrat ali dvakrat grem tudi v Spar, če zasledim na letaku kaj ugodnega za kupiti. 

Zadnjič sem na spletu Moja občina.si zasledila, da bodo v Sparu postavili avtomat za prazne  pločevinke in plastenke. No, ravno tisti dan, ko je bila otvoritev, sem prišla v Spar in si ogledala ta avtomat, kako sprejema neuporabno embalažo. Zelo sem bila navdušena nad njim. Vrhničani so to sprejeli zelo pozitivno in vsaki dan so prinašali polne vreče embalaže. Tudi jaz sem vsak teden prinesla kar nekaj plastenk in pločevink, ki so mi jih prinašali sosedje, jaz pa naprej odnesla v avtomat. Za plastenko ali pločevinko si dobil 5 centov. Avtomat je po končanem sprejemu izstavil kuponček za vnovčenje v samopostrežbi. Ni bilo veliko, nekaj pa le. Za ta denar sem kupila, kar sem potrebovala in še dodala denar.

Tako sem tudi neki ponedeljek spet prinesla embalažo in za njo dobila kupon za 3,5 evre. Šla sem v samopostrežbo in izbrala hrano za mačko. Imam lepo muco, ki zelo rada je mokro hrano v vrečki. Izbrala sem dva zavitka po štiri komade. Šla sem na blagajno, kjer sem dejala, da bo to za mojega mucka. Oseba na blagajni je dala hudomušno pripombo, ki me je spravila v smeh takrat in še kasneje.  Veste, zelo rada opazujem prodajalce, kako se obnašajo in kakšne volje so. Tudi sama sem bila prodajalka in je to zelo pomembno, kako je prodajalec prijazen in ustrežljiv. Vem, da je to težak poklic.

Sedaj avtomata ni več v Sparu, menda so ga prestavili v neki drugi Spar v Sloveniji. To naj bi bilo poskusno, če je to res. Škoda, ker so ga odpeljali, mi ga pogrešamo. Sedaj se mi doma nabirajo odpadne plastenke in čakam, da se avtomat vrne.

Fani Šurca

Oglejte si tudi