Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Oda drevesom

Ves čas, od kar smo ljudje na zemlji, obstajajo rodovi ljudi, ki so skrbno negovali svojo povezanost z drevesi. Veliko so vedeli o moči njihove zavesti in spomina, ki ga hranijo v svojem energijskem žaru. Ta je malo večji od velikosti drevesa s koreninami vred, zato 'rije' po zemlji globje kot človeški žar. Ta spomin nam je dosegljiv, kadar stojimo v soju drevesa v popolni in obvladovani notranji tišini. Drevesa so naravne spominske enote in še več, so ojačevalci naših naravnih zmožnosti kot so slutnje, intuitivnost in telepatija.

Drevesa, še posebej trpežne vrste, ki uspevajo v slabih pogojih kot so cedre in bori, so naravni čistilci negativnih energij. Energijska negativnost je nekaj, kar nasprotuje življenju in katere vir je lahko samo bitje svobodne volje, človek. Ta drevesna lastnost se mi zdi še posebej vredna občudovanja, saj je moralo biti že od vsega začetka predvideno, da se bo to zgodilo!

V srditem izsekavanju gozdov, ne samo zaradi industrijskega in ekonomskega motiva, pač pa tudi zaradi vseh nas, ki ubogljivo uresničujemo neživljenjske gradbene in arhitekturne smernice in zabetoniramo sleherno ped svojega posestva, da bi se izognili delu, ki ga vzdrževanje živega prinaša, je prepoznati niti sil teme, ki se uresničujejo po nas. Ko bomo prepoznali svojo rešitev ravno v ohranitvi in negi odraslih orjaških dreves v svoji neposredni bližini in tam, kjer se veliko zadržujemo, takrat se bomo ljudje v senci mogočnih dreves spominjali svoje božanske dediščine in jo uresničevali skozi občutje Lepote.

Sijte in bodite sijajni, Marjeta Šumrada

Oglejte si tudi