Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

6. dobrodelni koncert Ansambla Presenečenje

Člani Ansambla Presenečenje smo se odločili, da letošnji koncert pripravimo 7. aprila, prostovoljne prispevke pa namenimo za dokončanje koče na Planini nad Vrhniko. Člani ansambla nismo preveč zagreti planinci, razen našega Joškota, nam pa, kot Vrhničanom, veliko pomeni ta biser, ki se ponosno spogleduje z Vrhniko in njeno okolico. Vsi smo bili za to, da se pomaga dokončati nova koča, ki je nadomestila 50 let staro planinsko zavetišče, in za katero so pridni planinci pod vodstvom Jožeta Šušteršiča, Milana Jermana, Romana Novaka in številnih drugih, ki jim-žal-ne vem imena, namenili nešteto ur prostega časa. Ker člani ansambla nismo bili med njimi, se nam je zdelo prav, da planincem pomagamo na ta način. To je bil že naš drugi koncert v ta namen in prepričani smo, da je šel denar v prave roke.

V goste smo povabili country skupino Šlajn, ki je tudi poskrbela za odlično ozvočenje, in humorista Janeza Cankarja, ki pa se zaradi nezgode ni mogel udeležiti prireditve.

Povem naj, da šlajn ni samo sluzasta riba, ki se odlično znajde v kalnih, blatnih in s kisikom siromašnih vodah Cerkniškega jezera.

Šlajn je hudomušna country skupina, ki z avtorsko glasbo pripoveduje zgodbe z obale Cerkniškega jezera. Bolj iskrenih in intimnih od teh ni, bolj lahkotno in navihano pa tudi ne gre. Povejo nam, kaj jih ob ponedeljkih zjutraj spravi pokonci, kaj jih tlači čez dan, kaj jih zaziblje v topel spanec in o čem sanjajo ponoči.

Kdo pa so ti veličastni štirje, ki se skrivajo za imenom sluzaste ribe?

So uveljavljeni glasbeniki.

Sašo Kovačič- pevec in kitarist, Goran Kovačević- za svojim bobnarskim setom daje ritem, Klemen Krajc- brunda na basu in Gašper Kržmanc- kitarist in idejni vodja ter avtor vsega.

S svojimi avtorskimi skladbami so navdušili obiskovalce, čeprav so na začetku  dvomili, kako jih bo sprejelo poslušalstvo. Nedvomno jih imajo poslušalci radi in jih sprejmejo z odprtimi rokami, kjerkoli igrajo.

Ansambel Presenečenje je ostal zvest narodno zabavni glasbi, ki jo obiskovalci vedno radi poslušajo in zraven tudi zapojejo. Bili smo v planini, na Bledu, na obrežju Krke, v Volčjem potoku in na morju. Opevali smo lepoto slovenskih deklet, nabirali rožice in se vozili po cestah. S pesmijo smo se sprehodili od Gorenjske, Dolenjske, Notranjske, Štajerske in se vrnili domov, na Drenov Grič, kjer je najlepše. To ugotavlja tudi naš basist Andrej, ki je to pesem napisal, čeprav je Vrhničan.

Poslušalci, ki niso bili samo domačini, so nas lepo sprejeli in tudi zapeli z nami. Za zaključek Slakovo V dolini tihi.

Že četrto leto je program povezovala naša zvesta Mirjam Suhadolnik. Vezni tekst je spletla iz Cankarjeve proze in poezije in ga zaključila z globoko občuteno recitacijo Prešernovega Povodnega moža.

Ansambel Presenečenje se zahvaljuje skupini Šlajn in Mirjam Suhadolnik, ki so se prijazno odzvali povabilu za sodelovanje na današnjem koncertu ter s pesmijo in govorjeno besedo pritegnili pozornost poslušalstva.

Zahvaljujemo se donatorjem: podjetju "Ipros", kot glavnemu donatorju, ki nam je prijazno stopilo nasproti, Jožetu Šušteršiču, Mihi Kržmancu, Mitji Kovačiču, DG 69 in Cvetličarni Jana.

Nenazadnje se zahvaljujemo domačemu KUD-u in gospem, Stanki Koprivec in Marjeti Tomšič, ki sta poskrbeli za okrasitev odra ter Marjanci Jelovšek in Jožetu Podboju, ki sta sprejela obiskovalce.

Dragi obiskovalci, zahvaljujemo se tudi vam za obisk in vaše prispevke, saj smo zbrali kar 851,00 evrov.

Verjamemo, da bo tudi nova koča sprejemala obiskovalce z nasmehom in z odprtimi rokami, da se bodo lahko okrepčali z dobro hrano in napitki ali pa samo s skodelico čaja in kave.

za Ansambel Presenečenje

Irena Kržmanc

Foto: Stane Kržmanc in Milan Jerman

Oglejte si tudi