Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Jesen in zima v KUD Drenov Grič – Lesno Brdo

V društvu smo prihod temnejšega dela leta obeležili z Jesenskim večerom. Zdaj pa iz pisane jeseni prehajamo v zimo in se pripravljamo na nove dogodke, na katere ste najlepše vabljeni.

Tretjo oktobrsko soboto zvečer smo se zbrali na Jesenskem večeru, na katerem smo se ob ljudskih pesmih, ki jih je prepeval naš pevski zbor, spomnili na nekatere stare jesenske običaje. Po nastopu smo se družili ob letošnjem moštu in lanskem vinu ter ob tem prigrizovali številne slastne jesenske dobrote, ki so pridišale iz domačih pečic naših članic.

Do konca leta bomo v dvorani gasilskega doma na Drenovem Griču priredili še dva dogodka:
sobota, 2. december: ADVENTNA DELAVNICA, 10.00–13.00
sobota, 23. december: BOŽIČNO-NOVOLETNA PRIREDITEV s pogostitvijo krajanov, 18.00

Na adventni delavnici bomo tako kot že vrsto let ustvarjali adventne venčke in izdelovali druge okraske in/ali voščilnice. Vabljeni na ustvarjalno druženje!

Na tradicionalni praznični prireditvi ob zaključku leta bodo nastopili otroci iz podružnične šole in naš pevski zbor, programu bo sledilo druženje ob hrani in pijači. Pogostitev, ki jo vsako leto skupaj pripravita KUD in Krajevna skupnost Drenov Grič – Lesno Brdo, je namenjena druženju krajanov, nastopajočih in drugih obiskovalcev prireditve. Najlepše ste vabljeni, da se nam (tudi) tokrat pridružite. Lepo se je srečati v prijetnem predprazničnem vzdušju in se ob koncu leta pogovoriti o tem in onem, za nazaj in za naprej.

Ob tej priložnosti vabimo vse, ki radi pojete, da se pridružite pevkam in pevcem našega MePZ na vajah ob torkovih večerih ob 20.00. Najbolj potrebujemo moške glasove in soprane, veseli pa smo prav vsakogar, ki se pridruži.
Če vas zanimajo pletenje, klekljanje, kvačkanje in druga ročna dela, pa lahko pridete v družbo naših spretnih ustvarjalk, ki se v večnamenski sobi v gasilskem domu srečujejo na delavnicah ročnih del ob torkih ob 18. uri.

Vabljeni! 

Oglejte si tudi