Oceni objavo

Župan sprejel najboljše strelke in strelce

Vrhnika, 14. junij – Župan Stojan Jakin in direktorica občinske uprave Vesna Kranjc sta v sejni sobi občine sprejela najboljše članice in člane Strelskega društva Vrhnika.

Za društvom je namreč nadpovprečno uspešno leto (osvojili so več naslovov državnih prvakov – posamezno in ekipno), ki ga je pred časom Meta Dobrovoljc (ml. deklice, serijska zračna puška, 191 krogov) kronala še z državnim rekordom. Kot je povedal predsednik društva, Bojan Lampreht, so rezultati plod vztrajnega in načrtnega dela, kajti nekateri posamezniki imajo tudi po trikrat tedensko treninge, medtem ko so vikendi rezervirani za tekmovanja. Z novimi prostori, ki so jih vzpostavili v vojaškem objektu na Stari Vrhniki, so dobili primerne vadbene pogoje, dodatno so jih izboljšali (pa tudi pripravili mladim atraktivnejše) še z nedavnim nakupom elektronskih tarč. »Zaradi tega menim, da smo na dobri poti, da iz našega društva izide nova zvezda, ki bo član oziroma članica slovenske strelske reprezentance,« je dejal Lampreht.

Župan Jakin je zbranim gostom seveda čestital in izrazil ponos, kar pa je najpomembneje, jim je obljubil podporo pri pogovorih z Obrambnim ministrstvom glede še nadaljnje uporabe prej omenjenih prostorov.

Strelsko društvo Vrhnika je bilo ustanovljeno leta 1953. Prvo strelišče je bilo v današnjem Domu krajevne skupnosti na Tržaški 11, nato so se preselili na podstrešje Črnega orla, predlani pa so se vselili v vojaški objekt v vojašnici na Stari Vrhniki, ki so ga v ta namen tudi temeljito prenovili.

 

Gašper Tominc, foto: GT

 

Oglejte si tudi