Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Župan: enotnosti ni več

Vrhnika, 23. december – Tokratna občinska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti je za razliko do preteklih let potekala tri dni pred samim praznikom in namesto na Sodnijskem trgu kar v Cankarjevem domu.
Slavnostni govornik je bil župan Stojan Jakin, ki je ugotavljal, da med Slovenci ni več take enotnosti, kot je bila tedaj – ob plebiscitu za samostojno Slovenijo. Vzporednice z razcepljenostjo naroda je povlekel tudi z razmerami v občini – naj spomnimo na dogajanje na predzadnji občinski seji - kar je sicer označil za »pluralnost idej«, a po njegovem ni prav, da se ideje apriori zavrača in hkrati ne ponuja realnih alternativ.

Na prireditvi je v skladu s tradicijo skupina predstavnikov Društva ljubiteljev narave in običajev Notranjske iz rok župana sprejela ikebano, ki so jo odnesli na grob Neže Pivk, Cankarjeve mati. V njen spomin namreč vsako leto, tokrat že 18. po vrsti, poteka spominski pohod od Vrzdenca do Vrhnike.

Kulturni program slabe pol ure dolge prireditve so oblikovali učenke in učenci OŠ Ivana Cankarja z recitacijami, šolski otroški pevski zbor Cofki, Pihalna godba Vrhnika, prireditev pa je povezovala Mirjam Suhadolnik. Po prireditvi so prisotni nazdravili v avli, kjer je za pogostitev poskrbel Cankarjev hram in dekleta ter žene Društva kmečkih in podeželskih žena Vrhnika.  

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi