Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Zelena luč za širjenje bevškega vrtca

Upravna enota Vrhnika je v sredo 24. februarja izdala gradbeno dovoljenje za gradnjo prizidka, ki bo služil kot tretji oddelek vrtca Bevke, k večnamenskemu objektu Kulturni dom Bevke, ki je sredi marca že postalo pravnomočno.

Leta 1999 odprta enota Vrtca Vrhnika v Bevkah z dvema oddelkoma, potrebuje tretjega že od leta 2008. Čeprav so sprva upali, da bo potreba zgolj začasna, ocena demografskih gibanj danes kaže, da bo potreben tretji oddelek tudi v bodoče. S to ugotovitvijo je že lansko leto Vrtec Vrhnnika seznanil Občino Vrhnika ter predstavnike KS in PGD Bevke, ki trenutno posojajo pisarni za potrebe organizacije 3. oddelka. Neprimerni prostori začasnega 3. oddelka, organizacija dejavnosti in nujnost upoštevanje normativov, ki veljajo za vrtce je botrovalo k skupni odločitvi, da se prostorsko stisko trajno reši s prizidkom, k obstoječemu objektu.

 

Kot nam je povedal podžupan, Janko Skodlar, bodo z deli začeli čimprej, ko bo mogoče, da bo septembra že nared za uporabo. Še pred tem pa morajo izbrati izvajalca del na javnem razpisu, kar spet zahteva svoj čas. Sedaj hitijo z zaključevanjem PZI dokumentacije in popisa Z gradnjo bodo pridobili 116 m2 koristne površine v dveh etažah. V pritličju bo vhod, sanitarije in igralnica, južni del mansarde bo namenjen igralnici, severni del pa kot zračni prostor nad igralnico v pritličju. (gt, foto: Google) 

Oglejte si tudi