Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
13°C
10°C
NED.
14°C
5°C
4948

Zelena luč športnemu parku

Vrhnika, 23. september – Napovedovala se je maratonska seja, vsaj sodeč po obsežnem dnevnem redu, ki je obsegal kar 19 točk, a so jo občinski svetniki in svetnice »spravili pod streho« v dobrih treh urah.

Tri točke, občinski prostorski načrti, so se nanašali na okolje, zato so se smatrali za pomembnejše točke dnevnega reda. Vsi trije predlogi so bili sprejeti. Prvi predlog občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) se je nanašal na prvo etapo posega v industrijski coni v Sinji Gorici. Gre za območje z okoljevarstvenimi omejitvami (Natura 2000). Nov odlok predvideva etapnost pozidave omenjenega območja, pri čemer je za prvo etapo potrebno samo gradbeno dovoljenje, za območje 2. in 3. etape pa je potrebno izvesti nadomestne habitate na območju Ljubljanskega barja. Drugi OPPN ureja območje Svete Trojice, ki ga je zaščitil kot zelena pljuča mesta, javen prostor za rekreacijo, a mu hkrati odprl nekaj možnosti za manjše posege, ki morajo biti sinhroni z namenom tega območja. Tretji OPPN je zadeval ureditev športnega parka v središču mesta, ki odpira možnosti za njegovo celovito ureditev in gradnjo objektov. Predloge so družno z zunanjimi izvajalci pripravili na občinskem oddelku za okolje in prostor, za kar je bil njegov vodja Bernard Kogovšek na seji deležen pohvale in celo aplavza, saj, kot je bilo slišati na seji, takega tempa priprav tovrstnih dokumentov, doslej niso bili vajeni.
V nadaljevanju so razveljavili sklep o začetku priprave OPPN za zadrževalnik na Beli, saj se je pojavilo vprašanje o prepustnosti zakrasele podlage zadrževalnika, ki bi lahko ogrožala funkcijo slednjega. Strinjali so se s potekom regionalne ceste po Kolodvorski ulici in severni strani Poslovno obrtne cone Pod Hruševco, sprejeli so letna programa kulture in športa in  podali soglasje k spremembam cen komunalnih storitev, ki pa bodo obveljale šele, ko bosta podali strinjanje tudi občini Borovnica in Log-Dragomer. Občinski svet je podal soglasje k odstopanju od prostorsko izvedbenih pogojev, po katerem bo mogoče na območju nekdanje vojašnice na Stari Vrhniki dovoljeno izvajanje družbene dejavnosti doma starejših občanov. Podali so pozitivno mnenje k vnovičnem imenovanju direktorice (Milena Končina) Doma upokojencev Vrhnika, imenovali Barbaro Japelj za članico Nadzornega odbora občine in Jureta Hodnika za člana sveta Cankarjeve knjižnice Vrhnika. Strinjali so se podelitvijo upraviteljskih pravic koloparka in zunanjega fitnesa Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika ter potrdili prejemnike občinskih priznanj za leto 2021: zlato priznanje: Roman Novak in Bojan Mavsar; srebrno priznanje: PGD Drenov Grič-Lesno Brdo, Župnijska Karitas Vrhnika, Milena Svenšek; bronasto priznanje Jaka Jerina in Andrej Verbič.

Gašper Tominc

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi