Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
13°C
1°C
ČE.
12°C
0°C
2596

Več za športnike in planinsko kočo

Vrhnika, 15. december – Na zadnji seji koledarskega leta je bilo med drugim govora tudi o proračunu za prihajajoče leto. Ta je bil sprejet v tako rekoč isti vsebini kot ga je predlagala občinska uprava s 15,7 milijonov evrov prihodkov.

Vloženih je bilo 5 amandmajev, od teh je občinski svet namenil podporo samo predlogu Boštjana Erčulja iz SMC, in sicer zvišanje sredstev za šport iz 200 tisoč na 220 tisoč evrov. Tako njegov drugi predlog kot tudi predlog Viktorja Sladiča (LRVP), da bi občina namenila 50 tisoč (namesto predvidenih 10 tisoč) za gradnjo koče na Planini, ni dobil zadostne podpore pri svetniških kolegih in kolegicah. Sladič je predlagal še povečanje deleža občine pri sofinanciranju investicij v krajevnih skupnostih v ceste in javno razsvetljavo iz 30 na 40% (ceste) oziroma iz 25 na 40% (razsvetljava), vendar tudi ta predlog ni dobil zadostne podpore.

Amandma pa je vložil tudi župan Stojan Jakin, ki je predlagal povišanje zneska za gradnjo planinske koče iz 10 na 20 tisoč evrov, kar je na koncu bilo tudi izglasovano.

Na seji so sprejeli nekoliko povišane cene vrtca, ki se v povprečju dražijo za okoli 4%, zvišano je tudi Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ), za katerega bodo morali občani s 100 m2 stanovanja seči v žep še po dodatnih približno 50 centov (odvisno od lokacije). Občinski svet je sprejel spremembo prostorskega akta, ki bo Unichemu omogočila dodatne oziroma sodobnejše skladiščne in prometne površine ter Lokalni energetski koncept občine Vrhnika. Svet je potrdil novega svetnika, Andreja Podbregarja (SDS), ki je nadomestil predhodnico Alenko Džafič (SDS), hkrati je bil slednji namesto nje imenovan še v občinski odbor za urejanje prostora, v Svet Zdravstvenega doma pa je bil namesto njen izvoljen Daniel Cukjati (SDS). Govora je bilo še o pozitivnem mnenju k imenovanju nove direktorice za Dom upokojencev Vrhnika, vendar ga ji občinski svet ni podal, ker je po pritožbi ene od neizbranih kandidatk postopek njene izbire v fazi preiskave Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani. Občinski svet je razrešil Matevža Casermana, predsednika nadzornega obora občine, ker je podal odstopno izjavo ter v sklepnem delu seje sprejel še plan predvidenih sej za prihodnje leto.

Tokratna seja je navkljub 14 točkam dnevnega reda trajala zgolj uro in tričetrt - v luči demonstrativnega molka opozicije, glede na dogajanje na pretekli seji.

 

Gašper Tominc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!