Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
21°C
8°C
JUTRI
24°C
10°C
Deli
13830

Ukrepi ob epidemiji v Občini Vrhnika

Slovenija je 12. marca ob 18. uri na podlagi 7. člena Zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom (COVID-19) razglasila epidemijo. Aktiviran je bil tudi Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljivih bolezni pri ljudeh. 

  • Do nadaljnjega sta zaprti osnovni šoli, vsi vrtci, Cankarjeva knjižnica, vse športne dvorane, Cankarjev dom Vrhnika ter Cankarjeva hiša. Prepovedano je tudi opravljanje varstva predšolskih otrok na domu.

 

  • V vrtcih in šolah bo izjemoma organizirano nujno varstvo otrok, čigar starši so dolžni opravljati svoje delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah (zaposleni v zdravstvu, lekarnah, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, domovih za ostarele, dežurnih v šolah in vrtcih, redarstvu, zaščiti in reševanju). Nujno varstvo otrok se izkazuje s pisno izjavo delodajalca.

 

  • Več informacij v zvezi z organizacijo nujnega varstva lahko pridobite s klicem na naslednje telefonske številke oziroma na spletnih povezavah:

 

OŠ Ivana Cankarja

Tel. št.: 01 3301 852 ali na povezavi: https://www.osivanacankarja.si/

 

OŠ Antona Martina Slomška

Tel. št.: 01 755 80 51 ali na povezavi:https://www.osams.si/

 

Vrtec Vrhnika

Tel. št.: 01 750 73 72 ali na povezavi: https://vrtec-vrhnika.si/

 

  • Občani naj se vzdržijo nenujnih obiskov Zdravstvenega doma Vrhnika (ZD Vrhnika). V kolikor potrebujete obravnavo, se predhodno dogovorite po telefonu ali preko elektronske pošte s pristojno ambulanto. V ZD Vrhnika je možno vstopiti le pri vhodu za nujno medicinsko pomoč (NMP) - vhod nasproti Mercatorja. Pri vhodu vas sprejme oseba, ki opravi kratek vprašalnik o morebitnih simptomih na okužbo. V ambulanto pridite največ 10 minut pred dogovorjenim terminom. NMP ZD Vrhnika deluje nemoteno, vendar tudi v tem primeru vas naprošamo, da ravnate v skladu z navodili za preprečevanje in širjenje okužb (NIJZ).

 

  • Dodatne informacije o delovanju ZD Vrhnika lahko pridobite na tel. št. 01 75 55 110 ali na povezavi https://zd-vrhnika.si/.

 

  • V naslednjih dneh bo vzpostavljena posebna telefonska številka, ki bo namenjena  občanom v izolaciji, v kolikor bodo potrebovali pomoči pri oskrbi ali drugih nujnih opravkih.

 

  • Občane in uporabnike upravnih storitev naprošamo, da presodite o nujnosti upravnih storitev in omejite obisk javnih ustanov Občine Vrhnika in Upravne enote Vrhnika. Informacije o upravnih zadevah potekajo telefonsko ali po e-pošti:

 

Občina Vrhnika

Tel. št.: 01 755 54 10 in 01 755 54 44

E-naslov:obcina.vrhnika@vrhnika.siali splosne.obcina@vrhnika.si

 

Upravna enota Vrhnika

Tel. št.: 01 750 78 50

E-naslov: ue.vrhnika@gov.si.

 

DRUGE SPLOŠNE INFORMACIJE

ReCO 112 obvešča vse državljanke in državljane, da v kolikor NE potrebujete NUJNE MEDICINSKE pomoči, pomoči GASILCEV, nujne VETERINARSKE pomoči, pomoči GORSKIH in JAMARSKIH reševalcev ter drugih reševalnih enot, ne kličite na klic v sili na številko 112.

Klicne številke za prebivalce za pomoč pri iskanju zanesljivih informacij o koronavirusu:

Splošne informacije 

Tel. št.: 080 1404  med 8. in 20. uro

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) za posvet s strokovnjaki

Tel. št.: 031 646 617

Tel. št.: 031 619 118

Konzularna služba MMZ – Informacije za potnike

                                               ponedeljek od 9. do 12 ure

Tel. št.: 01 478 23 05           sreda od 9. do 12. ure in od 14. do 16. ure 

                                               petek od 9. do 12. ure

Vse informacije o koronavirusu lahko spremljate na spletni povezavi:

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov ali 

https://www.gov.si/teme/koronavirus

 

Štab Civilne zaščite Občine Vrhnika

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi