Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Prepoved tovornega prometa skozi Podlipo

Vrhnika, 8. november – Občinski svetniki so na zadnji seji med drugim sprejeli tudi predlog odloka, po katerem bo prepovedan tovorni promet na lokalni cesti Podčelo – Smrečje – razen za lokalni dovoz.

Pobuda za omenjeni ukrep je prišla iz Krajevne skupnosti Podlipa Smrečje, saj se je v zadnjem času zelo povečal tranzitni promet na omenjeni lokaciji. Zaradi preobremenjenosti se je stanje cest občutno poslabšalo. Kljub izvajanju vseh potrebnih ukrepov v okviru rednega vzdrževanja so na cesti vidne močne poškodbe. V krajevni so predlog še opravičevali, da se je s povečanim prometom poslabšala tudi varnost udeležencev v prometu, zlasti najšibkejših, kot so kolesarji in pešci.

Prepoved bo začela veljati konec novembra, dan po objavi odloka v Našem časopisu. Toda kot je že na sami seji izrazil pomisleke eden od svetnikov, je prepoved eno, realnost pa drugo. Župan Stojan Jakin odgovarja, da bo v tem primeru morala svojo vlogo odgovorno odigrati policija z nadzorom tovornega prometa. Tovornjaki, razen za lokalni dovoz, se bodo tako morali posluževati okoliških republiških cest. (gt)

Oglejte si tudi