Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Po novem modre cone pred Kulturnim centrom

Vrhnika, 8. april – Na predlog občinske uprave je občinski svet sprejel sklep, da na 17 parkirnih mestih na parkirišču pred Kulturnim centrom Vrhnika postane parkiranje časovno omejeno na 2 uri.

To je epilog zimskega zapleta okoli parkiranja na parkirišču pred Kulturnim centrom, o katerem smo v Našem časopisu že pisali. Na njem so namreč radi parkirali tudi nekateri krajani sosednje soseske Gradišče, zaradi česar tisti, ki so v popoldanskih urah prihajali na govorilne ure ali v knjižnico, niso dobili parkirnega mesta. Najbolj problematično je bilo pozimi, ko so bila parkirišča pred bloki na Gradišču slabo splužena in so se krajani soseske posluževali občinskega parkirišča pred Kulturnim centrom.
Zato je občina na mizo pred občinske svetnike podala predlog, da bi del parkirišča prebarvali v modre cone, na katerih je parkiranje omejeno na 2 uri. Predlog, ki ga je občinski svet tudi sprejel, tako predvideva, da bo »modrih« zaenkrat le 17 parkirišč, če pa to ne bo zaleglo, pa bodo območje še povečali, v skrajnem primeru režim na parkirišču nadzorovali tudi z zapornico. Modre cone bodo zarisali v začetku maja.

 

Gašper Tominc

 

Na seji je bilo govora tudi o talnih plastičnih rešetkah, ki so na samem parkirnem mestu in so razlog za neprostovoljne blatne kopeli čevljev ter pogreznjene ali zlompljene pete ženskih salonarjev. Razlog za blato naj bi bila pogreznjena zemljina in deževje, zato so na občini z delno reklamacijo storitve dosegli, da je izvajalec v začetku aprila nasul dodaten nasip - tokrat droben kremenčev pesek. Blata naj ne bi bilo več, ženske petke pa še naprej ostajajo "neprimerno" obuvalo za obisk Kulturnega centra.  

Oglejte si tudi