Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

OBVESTILO OBČINE VRHNIKA IN UPRAVNE ENOTE VRHNIKA – PREPREČEVANJE IN OBVLADOVANJE OKUŽB S KORONAVIRUSOM (SARS-CoV-2)

Spoštovani obiskovalci Občine Vrhnika in Upravne enote Vrhnika.

Glede na dogajanje o širjenju koronavirusa (SARS-CoV-2), ki ga lahko dnevno spremljate preko različnih medijev, se širjenje koronavirusa v Sloveniji in tujini povečuje. Trenutno je širjenje še obvladljivo, vendar bo tako ostalo, če se bomo prav vsi držali preventivnih ukrepov, kot nam jih sporočajo strokovnjaki. 

Občina Vrhnika in Upravna enota Vrhnika naprošata vse občane in uporabnike upravnih storitev, da presodite o nujnosti upravnih storitev in omejite morebitne obiske obeh javnih ustanov.

Priporočamo, da se čim bolj poslužujete telefonskega in elektronskega komuniciranja. 

V kolikor potrebujete določene informacije ali želite podati vlogo vas naprošamo, da to storite na naslednji način:

Za Občino Vrhnika:

Vloge in obrazce za Občino Vrhnika pridobite na občinski spletni strani https://www.vrhnika.si ter jih pošljite na e-naslov obcina.vrhnika@vrhnika.si ali splosne.obcina@vrhnika.si

Za vse informacije lahko pokličete na tel. št. 01 755 54 10 ali 01 755 54 44.

Za Upravno enoto Vrhnika:

Vloge in obrazce za Upravno enoto Vrhnika pridobite na spletni strani phttps://e-uprava.gov.si in https://www.gov.si/drzavni-organi/upravne-enote/vrhnika/. 

V kolikor potrebujete določeno informacijo oziroma stanje v kateri se nahaja vaša zadeva, pokličite na tel. št. 01 750 78 50 ali pošljete elektronsko sporočilo na e-naslov: ue.vrhnika@gov.si.

V obdobju širjenja virusa osebno opravite le najnujnejše storitve, nujne vloge pa oddajte v sprejemni pisarni na Tržaški cesti 1.

Pri preprečevanju okužbe s koronavirusom velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal. Najbolj učinkovita sta vsakodnevna preventivna ukrepa, ki jima velja dosledno slediti, torej redno umivanje rok z vodo in milom ter higiena kašlja.

Aktualne informacije in navodila najdete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje:

https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov

 

Naša skupna dolžnost je, da skrbimo za varnost vseh. 

 

 

Oglejte si tudi