Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Močilnik je zopet naš

S temi besedami bi Vrhničanom  s takoj razumljivimi besedami sporočil, da  je nas občinske svetnike včeraj 9.decembra 2019, župan Vrhnike Daniel Cukjati, na neformalni politični koordinaciji obvestil, da je podpisal pogodbo o nakupu Močilnika. Zgodilo se je tisto, kar bi se moralo že zdavnaj zgoditi, pa nihče do sedanjih županov, ni hotel ugrizniti v to kislo jabolko. Vrhniški biser, za katerega so vedeli že Argonavti, bo v doglednem času zopet zasijal v vsej veličini, v to sem prepričan.

Seveda tu ne smemo pozabiti na prizadevanja vrhniškega turističnega društva, saj so imeli vsako sredo v Močilniku »molitve« (171 molitev je bilo) z branjem Cankarjevih del, da bi Močilnik zopet postal tisto, kar je že bil.

No zanimivo je tudi to, da ko nas je občinske svetnike novi župan kmalu po nastopu funkcije nagovoril, da bo storil vse, da bo Močilnik zopet vrhniški, je bilo tudi nekaj vprašanj s strani svetnikov kaj bo potem v Močilniku. Pa se je oglasil najmlajši 20 letni svetnik Jošt Cankar z besedami: "Ne vem kaj bo v Močilniku, vem pa kaj ne bo…". Dobil je aplavz.

To kar sem napisal razumejo samo Vrhničani.

 

Vid Drašček, vrhniški svetnik

Oglejte si tudi