Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Najboljši potujejo na regijsko tekmovanje

Vrhnika, 30. september – Na Drenovem Griču je potekalo občinsko gasilsko tekmovanje, ki je hkrati štelo še za Pokal PGD Drenov Grič – Lesno Brdo. Najboljše ekipe so si zagotovile vstopnico za sodelovanje na regijskem gasilskem tekmovanju.
 

Tokrat je tekmovanje potekalo na asfaltni ploščadi podjetja Trans Felix, kjer so se v dopoldanskih urah merile mladinske, popoldne pa članske in veteranske ekipe gasilskih zvez Vrhnika in Logatec. Najmlajši pri mladini so se preizkušali v vaji z vedrovko, štafeti s prenosom vode in razvrščanju, starejši sovrstniki pa v mokri vaji s hidrantom, teoriji in prav tako v vaji razvščanja. Člani so kazali znanje v taktični mokri vaji na motorni brizgalni, teoriji in razvrščanju, veterani pa v raznoterostih in vaji s hidrantom.

Kot je pojasnil Vinko Keršmanc, vodja tekmovanja in tudi predsednik GZ Vrhnika, vsa društva v vrhniški gasilski zvezi zagotavljajo vsaj eno tekmovalno ekipo. »Tista društva, ki so aktivnejša, imajo celo več desetin. Menim, da so tovrstna tekmovanja zelo dobrodošla, ker spodbujajo čut pripadnosti, omogočajo druženje, krepijo gasilsko znanje in psihofizične lastnosti sodelujočih.« Sicer pa se je nasploh razumevanje poslanstva gasilcev v zadnjih letih zelo spremenilo – na bolje. »Gasilci smo bolj spoštovani, to pa se odraža tudi na finančnem področju, ki se je premaknilo na bolje. Menim, da so lokalne skupnosti spoznale, da je bolje vlagati v preventivo, kot pa kasneje plačevati stroške škode.«

Najboljše občinske ekipe vrhniške gasilske zveze so si zagotovile vstopnico za sodelovanje na regijskem tekmovanju 7. 10., na katerem se bodo merile ekipe gasilskih zvez Vrhnika, Logatec in Cerknica. Ne glede na ločene rezultate obeh zvez na občinskem tekmovanju, je organizator pripravil še skupno razvrstitev, ki je štela za Pokal PGD Drenov Grič – Lesno Brdo.

 

GT, foto: GT

 

Rezultati za Pokal Drenov Grič – Lesno Brdo

 

Člani:

Podlipa - Smrečje B

Podlipa - Smrečje A

Drenov Grič - Lesno Brdo B2

 

Članice

Podlipa - Smrečje B

Laze - Jakovica

Brezovica pri Borovnici B

 

Pionirji

Drenov Grič - Lesno Brdo 1

Rovte 1

Brezovica pri Borovnici

 

Pionirke

Brezovica pri Borovnici 3

Drenov Grič - Lesno Brdo

Brezovica pri Borovnici 1

 

Mladinci

Brezovica pri Borovnici

Bevke

Zaplana

 

Mladinke

Brezovica pri Borovnici

 

Oglejte si tudi