Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Na Drenovem Griču sprejeli olimpijce

Drenov Grič, 16. julij – S špalirjem vodnih curkov so vrhniški in okoliški gasilci sprejeli olimpijsko karavano, ki se je vrnila z gasilske olimpijade v Beljaku. Tam se je med 9. in 16. julijem za najboljša mesta potegovalo 16 slovenskih ekip, od tega tudi tri domače: mladinci in mladinke iz PGD Drenov Grič ter člani iz PGD Žažar. Več kot dvesto gasilcev so pred gasilskim domom nagovorili najvišji predstavniki Gasilske zveze Slovenije.
 

Sodelovanje na gasilski olimpijadi ima svoj čar, ki zahteva veliko intenzivnih priprav, to pa terja čas. Kadar so posredi tako veliki vložki, so tudi pričakovanja večja kot sicer, zato ni težko razumeti razočaranje nekaterih slovenskih ekip, ki naj bi zaradi nedorečenih pravil na tekmovanju ostala brez medalje. Na sprejemu na Drenovem Griču je poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek dejal, da so bili Avstrijci sicer odlični organizatorji, a slabi pri vodenju tekmovanja, zato je prihajalo do napak, ki so nekatere slovenske ekipe oškodovale. »Na srečo so bile na tekmovanju sprejete konkretne rešitve, ki bodo vodile v večjo transparentnost -  da ko bomo naslednje gasilske olimpijske igre organizirali v Sloveniji, leta 2021, bodo te napake in dvomi odpravljeni.«

Slovenci smo v Beljak poslali 16 ekip, od tega so se v domovino vrnile tri zlatimi, ena s srebrno in ena z bronasto medaljo. Mladinci iz PGD Drenov Grič so bili četrti, mladinke pete, člani A iz Žažarja pa ravno tako nehvaležno četrti.

Ne glede na rezultate in krivice, so po mnenju predsednika Gasilske zveze Slovenije Jošta Jakša zmagovalke vse sodelujoče slovenske ekipe, saj sodijo v sam svetovni vrh tekmovalne elite. Po njegovem bi lahko gasilska prizadevanja bil vzor nekaterim državnim službam - kaj je mogoče doseči s srcem in požrtvovalnostjo.

Zbrane so nagovorili tudi predsednik Gasilske zveze Vrhnika Vinko Keršmanc, predsednik PGD Drenov Grič-Lesno Brdo Janez Podboj in župan Stojan Jakin. Vsi jim izrekli dobrodošlico in hkrati tudi ponos nad njihovimi uspehi.
Po uradnem delu je sledilo družabno srečanje, nato pa so se ekipe odpravile proti svojim domovom, kjer so jih že nestrpno pričakovali navijači.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi