Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
5°C
-1°C
NED.
5°C
3°C

Gasilci Stare Vrhnike v stalni pripravljenosti

Gasilci Stara Vrhnika smo v stalni pripravljenosti nudenja pomoči, kadarkoli je to potrebno. Naše društvene aktivnosti izvajamo v polnem teku, člani se nenehno usposabljamo in strokovno izobražujemo, posebno pozornost posvečamo delu z mladino. Žal je tudi naš društveni ritem v določenih segmentih zaustavila spomladanska epidemiološka situacija. 

V času razglašene epidemije smo Gasilci Stara Vrhnika ukrepali in delovali skladno s predpisanimi smernicami, ki smo jih prejeli od Gasilske zveze, Občine Vrhnika, Civilne zaščite Vrhnika. Sodelovali smo z Upravo za reševanje in zaščito ter trenutni situaciji prilagajali vse društvene obveznosti. Sestanke smo preselili na medmrežje, tehnično izpopolnjevanje in ostale izobraževalne aktivnosti ter delo z mladimi pa je moralo počakati na sprostitev ukrepov. V tem času je bilo tudi manj intervencij, tiste redke pa smo izvajali skladno v vladnimi ukrepi in navodili Gasilske zveze Slovenije. V času epidemije smo člani ravnali odgovorno in s tem preprečili morebitne okužbe med člani, hkrati pa smo poskrbeli za polno operativnost enote. 

Meseca maja je vlada sprostila ukrepe, pomlad je prešla v poletje in naši pozivniki so znova začeli piskati pogosteje. Ob parajočem zvoku pozivnika gasilcu ne zastane samo dih pač pa tudi vse kar tisti trenutek počne. Žlica pade v krožnik, igra z otrokom je prekinjena, pogovor zamre in televizijski sprejemnik od tega trenutka dalje igra v prazno. Pomembno postane samo eno. Priti čim prej do gasilskega doma, kjer je v enoti Stare Vrhnike od julija letos poleg dveh drugih vozil v redni uporabi novo HTRV vozilo Mercedes Sprinter za posredovanje v tehničnih intervencijah. Ima 190 konjskih moči, štirikolesni pogon, avtomatski menjalnik ter diferencialne zapore z možnostjo vklopa reduktorja za varnejšo terensko vožnjo. Z nadgradnjo je bilo vozilo predelano za gasilske namene: vgrajena je bila vsa svetlobna ter zvočna signalizacija ter radijska postaja za komunikacijo. Vozilo je narejeno in opremljeno po najnovejših smernicah ter standardih za takšna vozila. Vsebuje najsodobnejšo opremo za tehnično reševanje in nudenje prve pomoči. Predelavo je izvedlo podjetje Gasilska vozila Pušnik, za kar se jim še enkrat lepo zahvaljujemo. Novo in varno vozilo bo zamenjalo sicer že 30 letno vozilo »Meco«, kot smo jo poimenovali gasilci. Na intervencijah nas je spremljalo celih 18 let in v tem skoraj polnoletnem obdobju smo z njim posredovali v več kot tisoč intervencijah. Z njegovim odpisom bo skrbno shranjenih tudi nemalo spominov.

Za izvedbo nakupa se najlepše zahvaljujemo Občini Vrhnika, Gasilski zvezi Vrhnika, Civilni zaščiti Vrhnika, vaščanom KS Stara Vrhnika ter donatorjem (Libela Group, N.C.R. d.o.o., Siliko d.o.o., MKršmanec d.o.o, Dars d.o.o, Zavarovalnica Triglav d.d., Autocommerc d.o.o., VIP prevozi, IVL d.o.o., Rosa d.o.o, ELES d.o.o, OGM-BI d.o.o., VR-Elektronika d.o.o, Avtovleka Čepon d.o.o, Fortrade d.o.o., Vulkanizerstvo Aleš Zakrajšek s.p., Avtotrade d.o.o., JP KPVrhnika d.o.o., Rosenbauer d.o.o)  Zahvaljujemo se tudi vsem ostalim, ki so nam omogočili nakup vozila. Delež sredstev  za omenjen projekt smo gasilci nameravali pokriti s prihodki, pridobljenimi na dveh večjih dogodkih, to sta: Dan odprtih vrat in gasilska veselica. Ker družabnih dogodkov zaradi epidemioloških ukrepov nismo smeli izvesti, je žal izpadel tudi delež načrtovanih sredstev, s katerimi bi pokrili celotno ceno vozila. Prav iz tega razloga še danes zbiramo donacije in prispevke za omenjeno vozilo.

V kolikor želite pomagati, se lahko obrnete na elektronski naslov info@pgd-stv.si ali pa prostovoljni prispevek nakažete na naš TRR: SI56 1914 6500 3638 234

Sicer pa vas vabimo, da nas spremljate na naši Facebook strani – gasilska enota Stara Vrhnika. Še raje pa bi vas videli med našimi vrstami.  Ob tej priliki vabimo, da se nam priključite vsi, ki bi radi postali del našega humanega poslanstva. Za pridružitev našemu društvu nas lahko kontaktirate na info@pgd-stv-si ali pa nam pišite prek družbenih omrežji.

 

PGD SV

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi