Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Naknadne volitve članov Sveta Krajevne skupnosti Verd

Na novembrskih lokalnih volitvah nas je krajane Verda, Mirk in Bistre presenetilo dejstvo, da za krajevno skupnost Verd ni bilo vložene nobene kandidature. Pobudo za ustanovitev ene izmed list s podporo volivcev je zato prevzel nekdaj že zelo aktiven Dejan Novak (domačini Verda ga poznajo tudi pod domačim imenom Radak), ustanovitelj Mladinskega športnega kulturnega društva Verd, ki je v letih 2010 do 2014 kot predsednik društva skrbel za pestro dogajanje v kraju. V istem obdobju je pridobil tudi številne izkušnje iz delovanja krajevne skupnosti, saj je kot član Sveta KS Verd sodeloval pri izvedbi takratnih projektov.

Dejan Novak je sestavil ekipo mladih in izobraženih krajanov in krajank, ki imajo željo, da s svojim znanjem in izkušnjami iz različnih področij pripomorejo, da bi krajevna skupnost zopet postala aktivni deležnik v lokalnem okolju. Tako na listi kandidirajo trije krajani vasi Verd: že omenjeni Dejan Novak, Petra Hladnik, univ. dipl. biologinja in Špela Verbič Susman, mag. poslovnih ved ter trije krajani Janezove vasi: Urban Čepon, univ. dipl. inž. v. k. i., Bernard Jazbar, univ. dipl. pravnik ter Helena Šneberger Mandelj, inž. naravovarstva in hortikulture.

Na več sestankih so prišli do zaključkov, da je potrebno krajevno skupnost približati ljudem, vzpostaviti kanale za obveščanje, kot sta spletna stran in FB profil, ponovno uvesti redne zbore krajanov, kjer bi se zbirali predlogi in poročali o izvedenih aktivnostih v naši skupnosti. Nujno je potrebno realizirati že dolgo načrtovane projekte KS Verd, kot sta širitev pokopališča in ureditev otroških igrišč ter strmeti k izvedbi novih. Več energije je potrebno usmeriti tudi k izboljšanju prometne varnosti, da bi krajani postali bolj povezani, pa je treba poskrbeti tudi za družbeno dogajanje.

Kandidati predlagatelja Dejana Novaka in skupine volivcev vabijo, da jim na volitvah, v nedeljo, 15. januarja 2023, zaupate vseh 6 glasov.

Oglejte si tudi