Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PET.
26°C
9°C
Oceni objavo

ŽIV ŽAV, območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov

V četrtek, 6. aprila 2017, je dvorana Cankarjevega doma na Vrhniki zavibrirala v zvokih otroškega zborovskega petja. Ja, imeli smo pravi živ-žav!
Kot vsako leto, je Območna izpostava JSKD Vrhnika  tudi letos pripravila revijo otroških in mladinskih pevskih zborov. Predstavilo se je 11  zborov, s petih osnovnih šol: OŠ Borovnica, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika , OŠ A. M. Slomška Vrhnika, OŠ Log - Dragomer in POŠ Bevke. Revija je bila internega značaja, mladi pevci, zborovodkinje in ravnateljice in ravnatelj osnovnih šol, so spremljali nastope vseh zborov iz dvorane. Mislili smo seveda tudi na starše in revijo posneli, ter dali staršem možnost, da si priskrbijo spominski DVD.

Kot vse revije v organizaciji JSKD, je revijo pospremila strokovna spremljevalka, zborovodkinja Barbara Kovačič, ki je po reviji spregovorila z zborovodkinjami o njihovem delu. Pohvalila je izbor pesmi na reviji in zanimive pristope pri izvajanju programa, saj so zborovodkinje pripravile tudi koreografije za več pesmi in otroci - gledalci so bili naravnost navdušeni. Prav posebno doživetje pa je bila zaključna skupna pesem, ki je zazvenela kar iz nabito polne dvorane. Združenim zborom je dirigirala Tina Vahčič, pesem Ko si srečen, pa je na klavirju spremljala tanja Avsec. In bili smo srečni!

Na ŽIV ŽAVu so zapeli: OTROŠKI PZ MIŠKOLINI OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, zborovodkinja Ljubica Jelovšek; OTROŠKI PEVSKI ZBOR ČETRTINKA OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, zborovodkinja Urška Zamejc; OTROŠKI PZ OŠ LOG - DRAGOMER OŠ Log – Dragomer, zborovodkinja Mojca Lorber; 

OTROŠKI PZ IVANČEK OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, zborovodkinja Tanja Avsec;

OTROŠKI PZ KUŠTRAVCI OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, zborovodkinja Ljubica Jelovšek;

OTROŠKI PZ POŠ BEVKE OŠ Log - Dragomer POŠ Bevke, zborovodkinja Mojca Lorber;

OTROŠKI PZ COFKI OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, zborovodkinja Tanja Avsec;

MLADINSKI PZ OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, zborovodkinja Helena Grbac;

MLADINSKI PZ OŠ LOG – DRAGOMER OŠ Log – Dragomer, zborovodkinja Mojca Lorber;

PEVSKI ZBOR DRUMLCA OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, zborovodkinja Tanja Avsec;

DEKLIŠKA VOKALNA SKUPINA DESETINKE OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, zborovodkinja Tina Vahčič. 

Oglejte si tudi