Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Začela se je Cankarjada

Klub vrhniških študentov že leta organizira Cankarjado, večdnevni festival, prežet s kulturnimi in družabnimi dogodki. Prizorišče dogajanj do vključno sobote je dvorišče kluba (med pošto in domom krajanov), kjer se bo do konca tedna odvilo trinajst dogodkov. Sinoči so festival odprli z razstavo linorezov Boruta Cigaleta iz Rovt, ki je hkrati tudi avtor letošnjega plakata Cankarjada. Sicer knjižničar, a velik ljubitelj ustvarjanja, razstavlja v prostorih Kluba Zakon, dela pa si bo mogoče ogledati še vsaj do konca tedna. Festival se je nadaljeval s smehom, ki so ga na usta obiskovalcev vabili fantje in dekleta iz Društva za sodobno klovnsko umetnost »Za crknt«, večer pa se je sklenil s koncertom skupine »ŠKM banda«.
Danes, v sredo, se bo festival začel z otroško ustvarjalnico izpod rok Rade Drašler, sledila bo predstava Strahovi in ob 20. uri še, kot so zapisali, »pošast, ki rjove poezijo in muziko Ignor«. Četrtek in petek bosta gledališka (Gledališče Glej – Bolj čudno od raja, Moment v kooprodukciji z En-Knap – Heroj 2.0) in glasbena (Damir Avdič, Žen Shadow Universe). Vrhunec festivala pa bo predstavljala sobota, ko bo ob 19. uri nastopil Dajmo stisn't teater, ob pol devetih bo sledil Miki Solus Jazz Trio in Klemen Klemen, večer pa se bo sklenil z DJ-em LVN. 

Tudi letos je festival za vse obiskovalce popolnoma brezplačen. Med drugim je posebnost festivala tudi ta, da točijo posebno festivalsko pivo Cankarjada, ki ga za Klub vrhniških študentov pripravlja The HumanFish Brewery.

Organizator poziva vse obiskovalce, da se prireditve udeležijo zgolj, če so popolnoma zdravi ter ne kažejo nobenih znakov okužbe s Covid-19. 

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi