Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

V ZAVETJU BESEDE, Državno srečanje literatov seniorjev

Na Državnem srečanju literatov seniorjev sta sodelovala tudi člana vrhniške skupine literatov, ki deluje v okviru JSKD Območne izpostave Vrhnika, Bernarda Mrak Kosel in Milan Žniderič.
Na Regijskem srečanju literatov seniorjev je sodelovalo kar 7 članov vrhniške skupine: Rozka Saje, Jože Brenčič, Marija Vesel, Milan Žniderič, Metka Osojnik, Jože Omerzu in Bernarda Kosel Mrak, poleg njih pa, izmed naših lokalnih literarnih ustvarjalcev, še Dušan Šabič iz Podlipe. Kar dva sta se uvrstila v izbor 8. finalistov Državnega srečanja V ZAVETJU BESEDE, ki je potekalo 7. novembra 2017 v Idriji: Bernarda Mrak Kosel in Milan Žniderič, oba s proznimi deli.
Srečanje je bilo celodnevno. Sprejem izbranih avtorjev, ob 11. uri, se je nadaljeval z ogledom idrijskih kulturnih znamenitosti in s predavanjem pisatelja Gorana Gluviča, na temo samozaložništva knjig.

Osrednji del srečanja je bila delavnica izbranih avtorjev z državnim selektorjem, pesnikom dr. Davidom Bandljem, ki se je posvetil posebnostim ustvarjanja in izrazni poetiki posameznega avtorja.

Intenzivno druženje se je zaokrožilo s slavnostno prireditvijo, v čarobnem ambientu obokanega preddverja Mestne knjižnice, s podelitvijo priznanj in kulturnim programom.

Oglejte si tudi