Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

PRAZNIČNI KINO BEVKE

V mesecu decembru bo Kino Bevke postregel z dvema filmoma, ki sta kot nalašč za prednovoletno praznično vzdušje. Nova slovenska mladinska uspešnica, ki že vso jesen polni kinematografe, je Gajin svet, mladinska romantična komedija z elementi kriminalke o odločni in srčni deklici Gaji, ki se znajde v težavah, a jim pogumno kljubuje. Tik pred božičnim večerom pa bomo odpotovali na čarobno Norveško, kjer je pri Božičku prišlo do prave zmešnjave! Toplo vabljeni v Kino Bevke vsako drugo nedeljo ob 17. uri!
 

Nedelja, 9.12. ob 17h

GAJIN SVET, mladinska romantična komedija z elementi kriminalke

Peter Bratuša, Slovenija, 2018

 

Gaja je kot Pika Nogavička sodobnega časa – pogumna, neposredna, odločna, iskrena in srčna deklica, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih preprek. Živi z očetom Petrom in starejšo sestro Teo, saj se mama Nina pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini tako rekoč čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume z Emo, svojo učiteljico saksofona. Rada se druži z najboljšim prijateljem Maticem, ki je sicer računalniški genij, a tudi večna žrtev močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani. Skupaj izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo, ki sta zaradi naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti …
Film na simpatičen in dostopen način opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini ter nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

 

Nedelja, 23.12. ob 17h

MENJAVA BOŽIČKOV, prisrčna filmska dogodivščina, ustvarjena po najbolj znani norveški božični zgodbi.

Terje Rangnes / Norveška / 2016

 

Nihče nima raje božiča kot mizar Andersen, ki se vsako leto potrudi, da bi svoji družini pričaral najlepše praznike. Njihov najpomembnejši del je, kot vemo, obisk Božička, v katerega se preobleče Andersen. A tokrat ne gre vse po načrtih. Andersenu v popolnoma novem Božičkovem kostumu spodrsne in na saneh z darili oddivja v dolino, ustavi pa se šele, ko trči v … pravega Božička! Moža se odločita za menjavo. Božičkova družina si že dolgo želi spoznati pravega mizarja, Andersenova pa že nekaj časa nestrpno pričakuje Božička.

Oglejte si tudi