Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

NA KULTURNI PRAZNIK SE JE V KULTURNEM KLUBU ORFEJ ZGODIL “ČAS ZAME”

V petek, 08. 02. 2019,  se je v Kulturnem klubu Orfej, ki se nahaja v Sinji Gorici na Vrhniki, odvil zanimiv dogodek, poimenovan Čas zame, kot del cikla dogodkov pod imenom Čas zame, ki se v Orfeju odvijajo mesečno.

Tokrat so si obiskovalci nežno podarili večer, v katerem so razmišljali o ljubezni. Dogodek je vodila Anita Jakša, nenehna raziskovalka bistva in lepote življenja.

V uvodu je obiskovalce popeljala v svet doživljanja in razumevanja ljubezni skozi poezijo in glasbo. V osrednjem delu je med voditeljico in skupino obiskovalcev stekel sproščen pogovor o doživljanju in razumevanju ljubezni. Tekom pogovora so se oblikovala zanimiva spoznanja kot na primer spoznanje, da je ljubezen najprej odnos do sebe in nato odnos do drugih (ljudi in ostalih živih bitij ter narave). Da je ljubezen odnos, ki spodbuja nenehno osebnostno rast posameznika. Osebe, ki sebe doživljajo kot vredne in so iskrene v odnosih, imajo v življenju veliko ljubezni – to pomeni kvaliteten odnos do sebe (namenijo dovolj časa za svoje telesno in duševno zdravje) in kvalitetne odnose z okolico.

V zaključnem delu večera je Anita Jakša obiskovalce vodila skozi meditacijo z namero “Moje telo je čudovita kreacija ljubezni ~ zavedam se tudi svoje vpetosti v življenje okoli sebe.” (po kreaciji knjige Svetlobni vodnik 2019, Ana Kolenc).

Verjamem, da je vsak obiskovalec domov odšel vsaj  za spoznanje »bogatejši«.

V mesecu marcu 2019 vas ponovno vabimo, da si nežno podarite čas zase in se v petek 8. marca ob 19.30 pridružite Aniti Jakša pri razmišljanju o življenju.

Oglejte si tudi