Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
13°C
10°C
JUTRI
15°C
6°C

Ljubljana za Evropsko prestolnico kulture 2025!

Konec februarja letos, še preden je v Slovenijo zavil novi koronavirus, se je Ljubljana z regijsko podporo 25 očin Ljubljanske urbane regije (tudi Občine Vrhnika) uvrstila v drugi krog kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025 (EPK 2025). Končni izbor, v katerem Ljubljana pod geslom Kultura dela mesto/ Mesto dela kulturo kandidira še ob Novi Gorici, Ptuju in Piranu, bo razglašen 18. decembra letos. Naslov EPK 2025 si bo izbrano slovensko mesto delilo z enim od nemških kandidatov.

Če bo Ljubljana konec leta v svoji kandidaturi uspešna, bo to zanjo že peti ugledni mednarodni naziv, med katerimi je od leta 205 tudi en stalni, naziv Unescovega mesta literature.

Ker optimizacija kulturnih strategij pravzaprav nikdar ni zaključena, vas, Ljubljančanke in Ljubljančane ter prebivalke in prebivalce drugih osrednjeslovenskih občin, pozivamo, da posredujete svoje predloge in ideje za program Evropske prestolnice kulture 2025. To lahko storite bodisi preko spletnega obrazca (https://epk.ljubljana.si/sl/sodelujemo/#contact-proposition) ali pa na elektronski naslov EPK2025@ljubljana.si.

 

Še vedno je čas, da postaneš del programa LJ 2025!

 

 

Več o programu LJ 2025 na https://epk.ljubljana.si/ in https://www.facebook.com/Ljubljana2025/

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi