Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Kino Bevke praznuje 50 letnico delovanja.

Letos mineva 50 let, odkar so Bevke, majhna vas na obronku barja, v pogon spravila prve fiksne kinoprojektorje. V tem času se je zamenjalo kar nekaj generacij ljudi, ki so želeli vaščanom ponuditi kulturno izobrazbo in tudi razvedrilo. Kljub za kino neugodnim časom, se stari projektorji še vrtijo. Letos skušamo ponuditi izbor novejših filmov, različnih žanrov, za vse generacije. Vabljeni, da pridete in se nam pridružite.

PROGRAM KINA BEVKE

Vsi filmi so na sporedu ob 18.00 uri

4.10.2014 (sobota) OTOŽNA JASMIN

drama najboljši woodyallenovski film zadnjih dvajsetih let

Jasmine, še malo prej kraljica newyorške visoke družbe, po razkritju moževih finančnih špekulacij nenadoma ostane sama in brez prebite pare. Zateče se v skromno stanovanje, kjer skuša spraviti svoje življenje spet v red. Med iskanjem sreče se zapleta v vedno večje laži in prevare

18.10.2014 (sobota) LEDENO KRALJESTVO

animirana komična družinska pustolovščina, navdahnjena po Andresenovi pravljici Snežna kraljica in nagrajena z oskarjem.

Nepozabna zimska pustolovska zgodba o kraljičnah Ani in Elsi. Slednja premore čarovno moč ustvarjanja snežnih metežev. Njena magija pa se nekega dne ponesreči in celotno kraljestvo ogrne v večni sneg in led.

2.11.2014          KRALJEVSKA AFERA

zgodovinska kostumska drama

epska zgodba o ljubezni in politični triler o boju za oblast

Danska ob koncu 18.stoletja. Lepa in izobražena petnajstletna princesa Karolina Matilda pride na danski dvor za ženo duševno bolnemu in razvratnemu mlademu kralju Kristjanu VII. Za kraljevega osebnega zdravnika imenovan svobodomiselni Struensee. Med njim in kraljico se razvname strastna in prepovedana ljubezen, ki za vedno spremeni zgodovino naroda.

16.11.2014      BEKAS

mladinski film o vztrajnosti, upanju in sanjah o vsemogočnem Supremanu ( 9+, podnapisi)

Čistilca čevljev Dana in Zana sta brata bekasa ( kurdsko bekas= brez staršev). Živita na strehah v domačem mestu. Njune sanje so priti v Ameriko ter najti Supermana, da jima bo pomagal do boljšega življenja. Na pot se odpravite brez potnega lista, denarja in brez spremstva staršev. Imata pa osla in veliko iznajdljivosti.

7.12.2014        VOLK Z WALL STREETA

biografska kriminalna komedija z Leonardom Di Capriom in Katarino Čas

Zgodba o newyorškem borznem posredniku Belfortu, čigar ameriški sen preraste v podjetniški pohlep. Od delnic za drobiž krepostno pravični Belford pripleza do tistih prvo javno ponujenih in se preda življenju, ki ga zaznamuje pokvarjenost. Dobi naziv Volk iz Wall Streeta.

21.12.2104   BOŽIČKOV VAJENEC IN ČAROBNA        

                                   SNEŽINKA

sinhronizirani družinski animirani film

drugi del zgodbe o mali siroti z velikim srcem, ki je bil izbran za naslednika dobrega moža

Zdaj že sedemletni Nikolaj mora samostojno prevzeti delo gospoda Božička. Upokojeni gospod Božiček pa se bo z gospo Božičkovo odpravil na zaslužene počitnice. Toda Nikolaj ni prepričan, da zmore tako veliko delo. Ker postaja vedno bolj čuden, dobi njegova bolezen diagnozo odrasitis.

Več na www.bevke.si in Facebook strani kina Bevke

Oglejte si tudi