Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
15°C
5°C
JUTRI
16°C
7°C

KINO BEVKE BOSTA OBISKALA TESSA IN KOYAA

V zadnjem  pomladnem mesecu si bomo v kinu Bevke lahko ogledali dva zanimiva filma. Prvi je namenjen mladini, drugi pa otrokom in mladim po srcu.

nedelja, 1.3. ob 17h

NENAVADEN TEDEN S TESSO, mladinski film, Steven Wouterlood / Nizozemska, Nemčija / 2019 / 82 min / podnapisi, nizozemščina / 9+

Sam, včasih prepameten in razmišljujoč fant, med počitnicami pride z družino na nizozemski otok. Razmišlja o življenju in minljivosti in se odloči za poseben trening samote. Potem pa spozna nenavadno in samosvojo vrstnico, domačinko Tesso. Skupaj izpeljeta načrt, kako bo Tessa spoznala svojega očeta, ki ne ve, da hčer sploh ima. Razburljive poletne počitnice Sama naučijo, da je bolje polno živeti, kot se bati neznanega. Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.

 

nedelja, 15.3. ob 17h

KOYAA IN NAGAJIVI PREDMETI 2, kratki animirani filmi, Kolja Saksida / Slovenija / 2019 / 31 min / brez dialogov / 3+

Koyaa živi na oddaljeni gorski polici visoko nad oblaki, kjer si dom deli z gospodom Krokarjem. Človek bi mislil, da je v tako odmaknjenih krajih vse mirno in spokojno, a dnevi tam so v resnici polni akcije in neobičajnih prigod. Okoli Koyee namreč oživijo sicer običajni predmeti, toda povzročajo mu kup preglavic. Medtem ko Koyaa skuša zadeve umiriti, Krokar mirno sestavlja, brusi in lepi ptičje hišice. Koyaa Krokarja komajda opazi, saj mora v akciji močno napeti možgane in hitro najti primerno rešitev za nastalo težavo. To pa seveda ni kar tako … A tudi Koyaa ni od muh!

 

Lepo vabljeni!

 

ekipa kina Bevke

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi