Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
4°C
-5°C
1824

Filmska pomlad v Kinu Bevke

Pred iztekom filmske sezone v Kinu Bevke nas čakajo še štiri nedeljska filmska srečanja v mesecu marcu in aprilu. Ob tej priložnosti bomo pokazali dva letošnja nominirana filma za prestižno nagrado oskar, z ogledom filmov pa obeležili tudi dva mednarodna praznika, Materinski dan in Dan zemlje. Vstopnina za odrasle 3 eur, za otroke 2 eur. Pridružite se nam v Kinu Bevke tudi vi!

 

nedelja, 12. marec ob 18h

UČITELJ ŽABA, družinska komedija o tem, da je treba otroke poslušati, ker imajo pogosto prav (6+)

Gospod Franc pač ni navaden učitelj. Če deklici Siti poči guma, jo v šolo odpelje na balanci. Zgodi se mu, da med poukom zbeži na stranišče in ga ni več nazaj. V razred lahko vstopi blaten, moker in strgan, potem pa mu učenci pomagajo, da se preobleče v roza trenerko. In… kdaj pa kdaj tudi kvaka. Zakaj vse to? Ker se učitelj spreminja v žabo. Kot njegov oče, dedek, pradedek, družinska lastnost, pač. Sita je prva, ki izve za njegovo dvojnost, počasi, pa je navdušen že ves razred. Biti žaba vseeno ni prav nič lahko, še posebej če ti po glavi skače ravnatelj Štorklja, toda njegovi učenci so prepričani, da je najboljši učitelj na svetu. Na praznovanju 100 obletnice šole, ga morajo rešiti pred požrešno štorkljo…

 

OB MATERINSKEM DNEVU: nedelja, 26. marec ob 18h

BUČKO, sinhronizirani animirani film o zaupanju, pripadnosti in iskanju družine (8+)

Devetletni Ikar, ki raje vidi, da ga kličejo Bučko, se mora preseliti v mladinski dom, kjer živijo tudi drugi otroci brez staršev. Oranžnolasi Simon, ki se igra, da je šef, in se ne mara tuširati, Ahmed, ki moči posteljo, Žižola, ki večkrat pojé vso zobno pasto, in prav tako nova v domu, simpatična Kamilica. Ta se heca, da je v domu pristala zato, ker jo je mama vsako jutro silila, da se obleče v dinozavra. V resnici ima vsak od njih za seboj težko otroštvo, v novem domu pa se povežejo, si kljub nagajanju stojijo ob strani, in težko si je predstavljati, da bi se ločili. Ponoči raziskujejo dokumente, se pogovarjajo o žgečkljivih temah in se v sobi celo kepajo s snegom. Posebno navezana sta Bučko in Kamilica. Bučko ima tudi odraslega prijatelja, prijaznega policista Rajmonda, ki ponudi povsem novo priložnost.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!