Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Filmske dogodivščine in pustolovščine v Kinu Bevke

V aprilu nas obiščeta ježek Ludvik in vran Solan, ki se ju spomnimo iz njune božične dogodivščine, ob Dnevu zemlje pa si bomo ogledali čudovit in nenavaden dokumentarec o skrivnostih nedotaknjene narave in pravljičnih bitij. Vstopnina za odrasle 3 eur, za otroke 2 eur. Ne zamudite izteka filmske sezone v Kinu Bevke!
 

 nedelja, 9. april ob 18h

JEŽEK IN VRAN NA SIROVI DIRKI, sinhronizirana animirana dogodivščina, R. A. Sivertsen, 2015, Norveška

Ko vran Solan sliši za tradicionalno dirko s sirom med svojim domačim krajem in sosednjo vasjo, ne more več misliti na nič drugega. Končno priložnost, da se dokaže kot veliki prvak! V navdušenju skrivaj stavi na zmago svoje ekipe: na kocko postavi hišo in delavnico svojega prijatelja, izumitelja Reodorja. Njegov nasprotnik, mlekar Kleppvold, z veseljem sprejme stavo. Solanovo prepričanje v zmago zamaje Kleppvold, ki v ekipo poleg prijatelja povabi še besno gorilo. Bo Reodor oprostil Solanu? Bodo prijatelji kljub neenakim možnostim osvojili zmago in rešili svoj dom?

 

OB DNEVU ZEMLJE: nedelja, 23. april ob 18h

POVEDKA O JEZERU, sinhroniziran dokumentarni film – čudovita resnična zgodba za vse generacije, M. Röhr in K. Saarniluoto, 2016, Finska

Dokumentarni film o Finski, deželi tisočerih jezer, nas popelje na pustolovščino od bistrih potokov Laponske pa vse do jezerskega dna. Pripovedovalec poveže čudovite posnetke narave in živali skozi štiri letne čase z zgodbami, starimi verovanji in pravljičnimi bitji iz finske mitologije.

 Prisrčno vabljeni !

ekipa Kina Bevke

Oglejte si tudi