Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
1°C
-3°C
PON.
2°C
-3°C
Deli
5016

Črna kronika - mesečni pregled - april

April je bil prav vroč mesec. Na vrhniškem so se menda še najbolj potili oboževalci prepovedane indijske zeli, bolj znane kot marihuane, ki so jim bili nenehoma za petami domači možje v modrem. Pri sedmih so odkrili in seveda zasegli manjšo količino droge, zavoljo katere so se znašli v prekrškovnem postopku po določilih Zakona o prometu s prepovedanimi drogami. Temeljito preiskovalno delo pa jih je nazadnje pripeljalo k nekemu posamezniku iz okolice Vrhnike, ki je verjetno prav debelo pogledal, ko so se mu na vratih pojavili nemili gosti s sodnim nalogom za preiskavo. Vljudno so mu razložili, da gojenje kar 191-ih svežih sadik konoplje, ki so segale do že 80 cm višine v posebej za to prirejenem prostoru, ni ne le družbeno nesprejemljivo temveč kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje  in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kz-1c. Poleg sadik so mu zasegli še vse pripomočke za hidroponično gojenje (luči, ventilatorje, gnojila…), med preiskavo pa naleteli na še 4000 evrov gotovine, o izvoru katere bo lahko izčrpno razložil pristojnemu sodniku, ter še nekaj pirotehnike (devet kosov Magnum 2, en kos Cobra 2000 in dva vojaška naboja). Zaradi posesti prepovedane droge ga sedaj čaka ovadba, zaradi pirotehničnih sredstev pa prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o orožju in Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Naokrog se še vedno potikajo tudi vlomilci. To pot so jo skupili lastniki dveh stanovanjskih hiš v okolici Vrhnike. V enem primeru se je nepridiprav povzpel na balkon in si skozi vrata na vzvod izsilil pot v notranjost. Četudi si je dal precej opraviti z brskanjem po prostorih, je nazadnje odšel praznih rok. Taisti, ali nek njegov stanovski kolega pa je na identičen način povzročal škodo na inventarju druge hiše. Za nič mu ni bilo mar, kot le za gotovino in nakit, s katerima jo je nato podurhal v neznano. V obeh primerih policisti še zbirajo obvestila. So pa zato pretekli mesec uspešno sklenili preiskavo vlomov v stanovanjsko hišo iz leta 2016 in vlom v trgovino iz leta 2013 in zoper oba osumljenca, slovenskega in kosovskega državljana, podali ovadbo okrožnemu državnemu tožilstvu.

Na Vrhniki so bile sicer tudi težave z nekim razgrajačem, ki je veselo, vse do prihoda mož postave, kršil javni red in mir. Tedaj mu je greben na mah upadel, skočil je v avtomobil in prav po filmsko skušal ubežati zasledovalcem. Divjal je vse do cestninske postaje na Logu, kjer se je bil prisiljen znova soočiti z življenjem v realnem svetu. Na samem kraju so mu policisti izrekli ustrezno globo in ker je vztrajno zavračal preizkus alkoholiziranoti in strokovni pregled, so ga nato odvedli naravnost v prostore za pridržanje. V kratkem pa ga čaka še srečanje s sodno instanco na račun več kršitev v cestnem prometu.

Med drugim so policisti obravnavali še dvanajst prometnih nesreč, ki so se v petih primerih končale s telesnimi poškodbami. Na Drenovem Griču je v enem primeru prišlo do trčenja zaradi prekratke varnostne razdalje, pri čemer so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v drugem pa je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno stran ceste, pa čez kolesarsko stezo naravnost v kovinsko ograjo. Pri tem je sam utrpel lažje telesne poškodbe. Na vrhniškem klancu je prišlo do nesreče, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, zavoljo izsiljevanja prednosti, na regionalni cesti v Sinji Gorici pa sta jo zaradi prehitre vožnje skupila voznica in njen sopotnik. Nič kaj dobro se ni končala niti vožnja motoristke, ki je brez vozniškega dovoljenja osedlala neregistrirano kolo z motorjem (moped) ter se z njim podala po lokalni cesti med Podlipo in Smrečjem. Med vožnjo v nepregledni levi ovinek je presekala pot pravilno vozečemu občanu in z lažjimi telesnimi poškodbami končala na tleh.

 

Zbral in uredil:

Damjan Debevec

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij