Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
3°C
-4°C
JUTRI
4°C
-4°C
12084

Skupaj okuženih 24 stanovalcev in 14 zaposlenih

Iz Doma upokojencev Vrhnika sporočajo, da je pri včerajšnjem testiranju stanovalcev in zaposlenih (skupaj so jih 20.11. testirali še preostalih 122) rezultat mnogo bolj vzpodbuden, in sicer je bil bris na okužbo Covid-19 pozitiven pri 1 stanovalki. Tako je v našem domu na današnji dan skupaj okuženih 24 stanovalcev in 14 zaposlenih, 1 stanovalka pa je žal pred dnevi zaradi bolezni Covid-19 v bolnišnici umrla.

"Po pogovoru z epidemiologi, koordinatorji izvajanja kriznega načrta ob pojavu širjenja okužbe in Občino Vrhnika, je bil sprejel sklep, da se aktivira Krizni načrt ravnanja v DU Vrhnika v primeru Covid-19, saj je število okuženih stanovalcev preseglo zmožnosti nastanitev v domu. Načrt, kot smo vas že seznanjali, predvideva telovadnico Partizan za začasno t. i. rdečo cono, saj je to optimalna zaščita, da se s čimprejšnjim umikom okuženih, prepreči nadaljnje širjenje okužbe med ostale oskrbovance v domu. Prostori v telovadnici so bili že nekaj dni preventivno pripravljeni, tako da smo s selitvijo prvih stanovalcev pričeli že včeraj v popoldanskih urah, 2 pa sta bila zaradi poslabšanja stanja odpeljana v bolnišnico. Danes pa so bili preseljeni tudi preostali okuženi stanovalci iz rdeče cone doma," so pojasnili v domu. 

Kljub izrednemu naporu skrbno spremljajo zdravstveno stanje vseh stanovalcev in svojce o spremembah sproti obveščajo. "Zavedamo se, da so vsi ti ukrepi izjemno težki za vse nas, vendar vam zagotavljamo, da se kljub nastalim razmeram vsi prisotni zaposleni maksimalno trudimo, da je za vse naše stanovalce kar najbolje poskrbljeno. Vsekakor upamo na pomoč drugih izvajalcev pri kadrovski okrepitvi. Vsakršna pomoč in podpora je dobrodošla in le tako lahko hitreje in uspešnejše premagamo virus in se postopoma vrnemo v dneve, ko bomo lahko sami krojili svoj dan in ga preživljali po lastni izbiri in v krogu ljudi, ki jih imamo radi," so še sporočili. 
Za aktualne informacije o stanju v domu lahko spremljajte domsko spletno stran ali stran na Facebooku, kjer redno objavljajo najnovejše informacije.

GT

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi