Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Okuženih 28 stanovalcev in 13 zaposlenih

V Domu upokojencev Vrhnika se še naprej trudijo, da bi zajezili okužbe. Zato izvajajo vse ukrepe, ki jih narekuje zdravstvena stroka. Številne pozitivne misli, ki jih dnevno prejemajo od vas, jim dajejo dodatno vzpodbudo in motivacijo, da bodo lahko zdržali to bitko z virusom.

"V zelo kratkem času smo morali sprejeti odločitev in vzpostaviti rdečo cono v telovadnici, ki smo jo opremili z našim pohištvom. Našim stanovalcem nudimo vso nego in oskrbo, kot bi bili v domu. Z njimi so naši zaposleni, ki jih poznajo, poznajo njihove posebnosti in želje in se trudijo, da bi jim ta čas, ki ga morajo preživeti posebej, kar najbolj olajšali. Verjamem, da si vsi želimo, da bi čim prej ozdraveli in se vrnili v svoj dom," so pojasnili v domu. Včeraj soo testirali še nekaj stanovalcev, ki so kazali simptome okužbe, na novo je okuženih tako še 5 stanovalcev.

Na današnji dan je v DU Vrhnika je tako okuženih 28 stanovalcev, od katerih sta 2 stanovalca hospitalizirana, 2 pa sta žal izgubila bitko z boleznijo Covid-19. Na Covid-19 je pozitivnih 13 zaposlenih (1 zaposlena se je po ozdravitvi že vrnila na delo).

"Kljub izrednemu naporu skrbno spremljamo zdravstveno stanje vseh stanovalcev in svojce o spremembah sproti obveščamo. Zavedamo se, da so vsi ti ukrepi izjemno težki za vse vpletene: stanovalce, svojce in zaposlene. Kljub nastalim razmeram se vsi prisotni zaposleni maksimalno trudimo, da je za vse naše stanovalce kar najbolje poskrbljeno. Svojce stanovalcev, ki so v rdeči coni prosimo, da za informacije kličejo od 9.30 do 11.00 ure. V primeru, da zaposlenih v tem času ne morete priklicati, se obrnite na socialno službo DU Vrhnika: 040 639 865 in pomagali vam bomo pridobiti informacije." 

Za aktualne informacije o stanju v domu še naprej spremljajte spletno stran doma ali stran na Facebooku, kjer redno objavljajo najnovejše informacije.

 

Gašper Tominc

 

Oglejte si tudi