Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Čas je, da postanemo aktivni!

Ali radi živite? Jaz ja - in ni mi vseeno kako.

Požar, ki je 15.05.2017 zajel velik del podjetja Kemis, ki ni imelo 24-urnega požarnega varovanja in v delu podjetja v katerem je do požara prišlo ni imelo sistema za avtomatsko gašenje, je dokončno porušil že desetletja načeto naravno ravnovesje na Vrhniki. Pomembno je ogrozil kvaliteto našega življenja in čistost okolja.

SPRAŠUJEM SE KOMU NAJ V TEJ ZGODBI ZAUPAM? Podjetju, ki zase trdi, da je družbeno odgovorno, a ne povrne stroškov za uničeno gasilsko opremo? Državnim službam, ki ne vedo ena za drugo in med sabo ne sodelujejo, le prelagajo pristojnost ena na drugo ter ukrepajo večinoma nestrokovno? KOMU?


ZDAJ,
ko je na Vrhniki prišlo do onesnaženja z nevarnimi snovmi vseh vrst in so se državne službe na dogodek odzvale nestrokovno, mislim, da je pravi čas, da Vrhničani in Vrhničanke rečemo DOVOLJ! Čas je da postanemo aktivni, skupaj zahtevamo strokovnost in odgovornost vseh vpletenih, zahtevamo spoštovanje do ljudi in naravnega okolja.

Kakor vsak dogodek, pa ima tudi ta požar poleg negativnih, tudi pozitivno posledico. Vrhničani smo se začeli ob njem končno PREBUJATI IZ DRUŽBENE PASIVNOSTI.  POSTAJAMO ODGOVORNI IN AKTIVNI KRAJANI IN DRŽAVLJANI! ČAS JE, DA SE POVEŽEMO IN SODELUJEMO!

DRAGI VRHNIČANI IN VRHNIČANKE UDELEŽITE SE ZBORA OBČANOV, KI BO KONEC AVGUSTA 2017! SPRAŠUJTE!  POSLUŠAJTE!  BODITE SLIŠANI!

Vprašajmo se kakšno življenje želimo? Kaj želimo za Vrhniko in za Slovenijo? Koliko smo vredni? Ali smo vredni manj kot 1500 t smeti? Ali želimo, da neodgovorna podjetja še naprej ogrožajo naše življenje in življenje naših potomcev?

 

 

Oglejte si tudi