Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
10°C
0°C
JUTRI
9°C
-1°C

Nova priložnost za bodoče podjetnike z inovativnimi poslovnimi idejami

Medtem ko na Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) enajst mladih bodočih podjetnikov intenzivno izpopolnjuje svoje poslovne ideje, je že objavljen javni razpis za drugo skupino tistih, ki si želijo svoje inovativne in napredne ideje razvijati v okviru projekta Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR).

Udeleženci programa bodo tudi tokrat tekom usposabljanja osvojili vsa potrebna znanja in veščine za uspešen in učinkovit razvoj svoje ideje ter zagon novega podjetja.  V okviru projekta bodo deležni štirimesečne zaposlitve in popolnega podpornega podjetniškega okolja, v katerem lahko uspešno razvijejo in realizirajo lastne poslovne ideje.  Razpis je objavljen na www.rralur.si.

Z aktualnim razpisom bo priložnost za razvoj svoje podjetniške ideje dobilo novih 12 udeležencev, ki bodo pridobivali ključna znanja, ki so nujna za  uspešen razvoj poslovnih idej. V času programa se bodo tako pod mentorstvom različnih vrhunskih strokovnjakov in uspešnih podjetnikov izobraževali na različnih področjih podjetništva, ki jih ob vstopu na samostojno podjetniško pot potrebujejo.

V prvi skupini sta sodelovala tudi Vrhničana Marko Levičar, ki si želi vzpostaviti profesionalni studio za masaže pod imenom MARRE in Lea Grom ki s svojimi ekskluzivnimi tortami in slaščicami Stories by Lea že dosega izredne rezultate. »V Programu PONI sem spoznala marsikatere plati podjetništva. Predavanja so zajemala res veliko tem - od računovodstva, marketinga, komuniciranja z javnostjo do priprave poslovnega načrta. Tekom programa sem spoznala stvari, za katere niti nisem vedela, da jih ne poznam, so pa za uspeh podjetnika ključne. Imeli smo krasnega mentorja, ki nas je podpiral in že od samega začetka vzpostavil krasno, pozitivno in sproščeno vzdušje, v katerem smo vsi bodoči podjetniki stkali poleg partnerskih tudi lepe prijateljske vezi. Če bi lahko, bi svojo udeležbo na programu z veseljem podaljšala vsaj še za dodatne štiri mesece. Verjamem, da bo moj podjetniški začetek toliko bolj uspešen zaradi vseh znanj in izkušenj, ki sem jih pridobila v programu Poni« poudarja Lea Grom, Marko Levičar pa dodaja, da zanj projekt pomeni veliko odskočno desko: »V ta program sem vstopil povsem brez podjetniških znanj. Vendar so mi PONIjevci in odlični mentorji res predali veliko znanja. Najbolj mi je koristilo znanje upravljanja z družbenimi omrežji in upravljanjem spletne strani. V času programa sem postavil svojo spletno stran in jo podprl s spletno trgovino. Pa še plačan sem bil za to :) Projekt PONI je zares pravo start-up okolje«.

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v bivališče v eni od 26 občin Ljubljanske urbane regije ter da lahko pred pričetkom podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas štirih mesecev. To pomeni, da morajo biti na dan vključitve brez statusa zaposlitve, študenta, idr.

Poziv, objavljen na spletni strani www.rralur.si, je odprt vse do 29. 1. 2021. Vsi potencialni prijavitelji so vabljeni na predstavitev projekta, ki bo potekala v četrtek, 21. 1. 2021, ob 10. uri v veliki sejni sobi, Stavba B, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana oziroma v primeru podaljšanja ukrepov preko video-povezave Zoom. Prijava na informativni dan je obvezna preko SPLETNEGA OBRAZCA.

Prvi udeleženci bodo v projekt vključeni predvidoma s 1. 3. 2021.

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo je možno dobiti vsak delovni dan do vključno 25. 1. 2021 med 8.00 in 13.00, na telefonski številki 01 306 19 02 oz. elektronski pošti info@rralur.si.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Za projekt »Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji – PONI LUR« v vrednosti 831.480,00 EUR bo ESRR prispeval 582.036,00 EUR.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi